Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pensionētais prokurors Piliksers: Spriedums digitālās TV lietā nav formāls un ir taisnīgs

Prokurors arī pauda, ka ar lietā apsūdzēta finanšu konsultanta Harija Krongorna starpniecību Škēle šai lietai bija "pavisam tuvu, cieši klāt". Šķēle vairākās nopratināšanās nenoliedza savu interesi uz šīs uzņēmējsabiedrības Kempmayer, kas valstī ieviesa digitālo televīziju, daļām. 
Spriedums digitālās televīzijas lietā, saskaņā ar kuru septiņām personām piespriests cietumsods un sešiem - naudas sods, ir taisnīgs un nav vērtējams kā pormāls, raidījumam TV3 Ziņas atzina lietas izmeklēšanā vairākus gadus iesaistītais, pašlaik pensijā esošais prokurors Edvīns Piliksers.

"Tas ir taisnīgs [spriedums] un tiesnesis soda noteikšanai nav piegājis formāli, bet izvērtējis katra pienesumu un personisko ieinteresētību," sacīja Piliksers.

Komentējot tiesneša Jura Stukāna teikto, ka lietas skatīšana bijusi tik ilgstoša, pensionētais prokurors skaidroja, ka neviens no apsūdzētājiem lietā neatzina ne tikai savu vainu,bet jebkāda nozieguma esamību. Tāpēc katrai detaļai, kas varētu kaut mazākajā mērā liecināt par krāpšanu, neatbilstību likumam un palīdzētu pārliecināt tiesu, bija jāvelta liela uzmanība.

Savukārt uz jautājumu, vai uz notiesājamo sola nevajadzēja sēdēt arī ekspolitiķim Andrim Šķēlem, Piliksers atbildēja noraidoši.

"Nē, nevajadzēja, jo par stāvēšanu klāt nevienu nevar apsūdzēt. Ir jābūt pierādījumiem par konkrētām darbībām, kas ir tieši vērstas uz noziedzīgā mērķa sasniegšanu. Šķēlem tādas darbības netika konstatētas," viņš teica.

Digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra un Kempmayer Media Limited meitasfirmas Kempmayer Media Latvia vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa piektdien paziņoja spriedumu digitālās televīzijas lietā, ar ko nolēma atzīt par vainīgām 12 digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos, septiņiem no viņiem piespriežot reālu cietumsodu, bet sešiem nosakot naudas sodus. Tikmēr piecas personas attaisnotas un viena atbrīvota no kriminālatbildības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas