Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pieaudzis administratīvo sodu skaits par neatļautu automašīnas novietošanu stāvēšanai

Šā gada deviņos mēnešos par neatļautu automašīnas novietošanu stāvēšanai Rīgas pašvaldības policija noformējusi 36 672 administratīvo pārkāpumu protokolus, kas ir par 11% vairāk nekā pagājušā gada deviņos mēnešos, kad pašvaldības policisti noformējuši 32 953 protokolus, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ievērojami palielinājies arī iesniegumu skaits ar lūgumu pārskatīt uzlikto sodu - ja 2010.gada deviņos mēnešos autovadītāji vērsušies policijā, lūdzot pārskatīt 2708 protokolus, tad šogad šis skaitlis palielinājies par 23,4%, un kopumā jau 3342 šoferi vērsušies pašvaldības policijā, aicinot atkārtoti izvērtēt piemēroto sodu.

Statistikas rādītāju svārstības, iespējams, ir saistītas ar ekonomiskajām izmaiņām - cilvēki šogad salīdzinoši vairāk brauc ar automašīnām, un tas vērojams arī ielās, aģentūrai LETA skaidroja Rīgas Pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane.

"Vēršoties ar iesniegumu policijā, cilvēki pārsvarā lūdz pārskatīt uzlikto administratīvo sodu, skaidrojot situāciju un minot, viņuprāt, pārkāpumu attaisnojošus iemeslus. Iemesli mēdz būt visdažādākie - cilvēki slimo, aizmirst ielikt caurlaides, steidzās, ekonomiskais stāvoklis ģimenēs bēdīgs, daudziem ir mazturīgo statuss," sacīja Tīmane.

Izskatot šādus iesniegumus policijā, lēmumi pārsvarā netiek atcelti, taču ir gadījumi, kad tiek mainīts soda apmērs. Vairumā gadījumu naudas sodi tiek aizstāti ar mutvārdu aizrādījumiem, ja tiek saņemts un pierādīts objektīvs pamatojums.

Policijas darbinieku tehniskas vai dokumentu noformēšanas kļūmes dēļ sodi tiek atcelti ļoti reti - Tīmane šādu iespēju vērtē kā 0,001% no visiem uzliktajiem sodiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas