Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pieaudzis pirmspensijas vecuma bezdarbnieku skaits

Novembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi Latvijā nedaudz pieaudzis pirmspensijas vecuma bezdarbnieku skaits un īpatsvars, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

Par pirmspensijas bezdarbniekiem tiek uzskatīti cilvēki vecumā no 57 līdz 62 gadiem. Novembrī NVA bija reģistrēts 15 981 bezdarbnieks šādā vecumā, savukārt oktobrī bija 15 854 pirmspensijas vecuma bezdarbnieki. Salīdzinājumā ar oktobri pirmspensijas vecuma bezdarbnieku īpatsvars palielinājies par 0,2 procentpunktiem.

Savukārt vislielākā bezdarbnieku grupa novembrī bija ilgstošie bezdarbnieki, kuru skaits sasniedza 57 691 jeb 44,3% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita. Salīdzinājumā ar oktobri ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaitā samazinājās par 0,2 procentpunktiem, taču skaitliski šī bezdarbnieku grupa novembrī nedaudz palielinājusies.

Kopumā novembra beigās NVA bija reģistrēti 130 240 bezdarbnieki, no kuriem 15 833 bija jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem, 9883 - cilvēki ar invaliditāti, 3068 - cilvēki pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma, kā arī 414 personas pēc ieslodzījuma.

Kā ziņots, Labklājības ministrija (LM) rosina sākt paaugstināt pensionēšanās vecumu no 2014.gada, nevis no 2016.gada, kā iepriekš tika plānots, kas līdzsvarotu sociālā budžeta izdevumus, saglabājot priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju vēl uz diviem gadiem.

LM vēl sola plašas diskusijas par šo jautājumu, taču iepriekš LM piedāvājums paredzēja no 2014.gada par trim mēnešiem, bet no 2016.gada par sešiem mēnešiem paaugstināt pensionēšanās vecumu, līdz 2021.gadā tas sasniegtu 65 gadus gan vīriešiem, gan sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas