Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piektdienas pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar intensīvu un palēninātu satiksmi

Līdz ar vasarīgu laikapstākļu prognozi brīvdienām, piektdienas pēcpusdienā Pierīgā autobraucējiem jārēķinās ar intensīvu satiksmi, bet virzienos uz jūras piekrasti tā var būt arī palēnināta, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC).

Valsts autoceļu tīklā turpinās intensīva būvdarbu sezona, darbi noteikti gandrīz 90 posmos visā Latvijā. Ar plašiem satiksmes ierobežojumiem, kas ietekmēs satiksmes plūsmu, jārēķinās, braucot no Rīgas Ērgļu, Jelgavas un Ventspils virzienā.

LVC aicina autovadītājus strikti ievērot atļauto braukšanas ātrumu būvdarbu posmos un uz autoceļiem visā Latvijā, kā arī neveikt riskantus manevrus, kas var apdraudēt satiksmes drošību, pašu un citu ceļu lietotāju veselību un dzīvību.

Tāpat LVC informē, ka sestdien, 11.jūnijā, Gulbenes novadā Stāmerienas, Litenes un Kalnienas apkaimē norisināsies minirallijs, tā laikā būs slēgti vairāki vietējo ceļu posmi un jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Sacensību vietā satiksmi regulēs Valsts policija. LVC aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un sekot līdzi norādēm.

Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos organizēta pa vienu brauktuvi, katrā virzienā viena braukšanas josla. Ātrums šajā posmā ierobežots līdz 50 un 70 kilometriem stundā (km/h), posma šķērsošanai nepieciešamas 20 līdz 45 minūtes.

Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam līdz piecos posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, platuma ierobežojums - 3,25 metri, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 50 minūtes. Lai apbrauktu remontdarbu posmu, LVC aicina izmantot alternatīvo maršrutu pa Liepājas šoseju un autoceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums.

Autoceļa Rīga-Ērgļi posmā no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem ir līdz septiņiem luksoforu posmiem, ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h. Posma šķērsošanas laiks ir stunda un 40 minūtes. Posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Inčukalns-Ropaži-Ikšķile un Ulbroka-Ogre.

Savukārt autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere posmā no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai ir līdz astoņiem luksoforu posmiem, braukšanas ātruma ierobežojums darbu vietā 50 km/h, platuma ierobežojums 2,75 metri. Paredzamais posma šķērsošanas laiks - pusotra stunda.

Autoceļa Smiltene-Gulbene posmā no pagrieziena uz Ranku līdz Gulbenei ir līdz sešiem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, posma šķērsošanas nepieciešama stunda.

Bet autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no Madonas līdz Dzelzavai ir četri ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir stunda.

Autoceļa Limbaži-Salacgrīva posmā no Korģenes līdz Vecsalacai trīs posmos satiksmi regulē ar luksoforiem, ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - stunda.

Autoceļa Kuldīga-Skrunda-Embūte posmā no Pelčiem līdz Skrundai divos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 45 minūtes.

Bet autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums posmā no Jūdažiem līdz Mālpilij ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 40 minūtes.

Autoceļa Krāslava-Dagda posmā no Veceļiem līdz Vorzovai ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, būvobjekta šķērsošanas laiks 37 minūtes.

Autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus posmā no Ķimales līdz krustojumam ar autoceļu Ēdole-Liedikas ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums - 50 un 70 km/h. Paredzamais šī remontposma šķērsošanas laiks ir 30 minūtes.

Savukārt ceļa Tukums-Kuldīga posmā no Ventspils šosejas līdz Grenčiem ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 km/h, platuma ierobežojums trīs metri. Posmā liegta kustība kravas transportam. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 30 minūtes.

Ceļa Jaunkalsnava-Lubāna posmā no Ļaudonas līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava-Preiļi-Madona ir divi ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks - 30 minūtes.

Autoceļa Dagda-Aglona posmā no Reļenkiem līdz Astašovai ir divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, platuma ierobežojums trīs metri. Paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks ir 30 minūtes.

Autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri posmā no Ķeipenes līdz Madlienai ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 30 minūtes.

Ceļa Augšlīgatne-Skrīveri posmā no Zaubes līdz Bērzam līdz vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks - 25 minūtes.

Bet autoceļa Valmiera-Matīši-Mazsalaca posmā no Matīšiem līdz Vecatei ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 24 minūtes.

Autoceļa Alūksne-Liepna posmā no Liepnas līdz Malienai viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais posma šķērsošanas ir laiks 25 minūtes.

Bet ceļa Inciems-Sigulda-Ķegums posmā no Siguldas līdz Turaidai vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforu. Kravas transportam satiksme slēgta. Ātruma ierobežojums ir 50 km/h,bet paredzamais remontdarbu šķērsošanas laiks - 20 minūtes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas