Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Prezidents pārliecināts, ka Latvijas skolotāji valstij ir lojāli

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pārliecināts, ka Latvijas skolotāji valstij ir lojāli. To valsts pirmā persona sacīja žurnālistiem trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība).

"Pagājušajā sestdienā šajā zālē bija vismaz 300 bērni un skolotāji no visas valsts. Es jutu tikai ļoti pozitīvu un mīļu attieksmi pret mūsu valsti," sacīja Valsts prezidents, piebilstot, ka arī viesojoties, piemēram, Krāslavā saskāries ar ļoti pozitīvu attieksmi pret Latvijas valsti.

Tādēļ arī prezidents nedomā, ka tādi gadījumi, kā atklājās Latvijas Televīzijas raidījuma Aizliegtais paņēmiens veiktajā eksperimentā, būtu saucami par tendenci un attiecināmi uz plašākas skolotāju daļas viedokli. "Neredzu nekādu pamatu, ka šis būtu vispārīgs viedoklis vai tas attīstītos negatīvā virzienā," raidījuma eksperimentu komentēja prezidents.

Viņš arī uzsvēra, ka šogad valsts augstākie apbalvojumi pasniegti lielam skaitam izglītības darbinieku. "Skolotāji bija dažādu tautību, no dažādām skolām, visi viņi bija izcili, [iestājās] par mūsu valsti un par mūsu nākotni," vērtēja valsts pirmā persona.

Jau vēstīts, ka Izglītības kvalitātes valsts dienests veic pārbaudi Rīgas Krievu vidusskolā un Rīgas 21.vidusskolā, lai pārbaudītu raidījumā Aizliegtais paņēmiens minētos faktus un izvērtētu abu skolu direktoru rīcību. Raidījuma veidotāji, uzdodoties par Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, vispirms lūguši iespēju atsevišķās krievu skolās izvietot patriotiskas rakstura plakātus, kuros tostarp minēts, ka 1940.gadā Padomju Savienība okupēja Latviju. Pēc tam žurnālisti zvanījuši, uzdodoties par nevalstiskas organizācijas 9.maijs pārstāvjiem un lūguši šos plakātus noņemt. Divas no trim šajā eksperimentā iesaistītām skolām - Rīgas krievu vidusskola un Rīgas 21.vidusskola - pēc šī aicinājuma plakātus arī noņēmušas vai izgriezušas no tā rindkopu par okupāciju.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (Gods kalpot Rīgai!) trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka pašvaldība neatbalsta līdzīga rakstura provokācijas. Vienlaikus viņa solīja ar skolu direktoriem izrunāt raidījumā redzēto. "Protams, mēs ar viņiem izrunāsim šo situāciju. Neviens nevar pateikt, kāda bija šī situācija – vai raidījumā atspoguļotais sižets ir pilnīgs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas