Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Prokurors izbeidzis lietu pret Lembergu saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Aivis Zalužinskis pagājušā gada 22.decembrī nolēmis izbeigt vēl 2005.gadā sākto kriminālprocesu daļā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, kurā bija apsūdzēts Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne sacīja, ka minētajā kriminālprocesā Lembergs bija apsūdzēts ne tikai par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, bet arī valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu jeb atrašanos interešu konfliktā un akciju - kukuļa - izspiešanu.

Lietu par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu un kukuļa izspiešanu prokuratūra nodeva tiesai, un tā ir pievienota krimināllietai, kuru jau vairākus gadus skata Rīgas apgabaltiesa, taču pārējā daļā process palika prokuratūras lietvedībā.

Prokurors, uzskatot, ka nav izdevies pierādīt apsūdzību, 2011.gada 22.decembrī nolēma kriminālprocesu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju izbeigt, sacīja Pakalne.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, apsūdzības Lembergam bija uzrādītas kriminālprocesā, kas 2005.gada 3.oktobrī sākts, pamatojoties uz pārbaudes materiāliem par Ventspils amatpersonu iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Lembergs trīs epizodēs bija apsūdzēts pēc Krimināllikuma 195.panta 3.daļas par noziedzīgā kārtā iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju.

Viena no epizodēm bija par kukuļa izspiešanas rezultātā iegūtu naudas līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, kas tika izdarīta laika periodā no 1999.gada beigām līdz 2003.gada 22.maijam par kopējo summu 1,5 miljoni latu.

Otra epizode bija par AS Kālija parks dibinātājas kompānijas Multinord AG akciju pieņemšanu kā kukuli un šīs kukuļņemšanas rezultātā noziedzīgi iegūto naudas līdzekļu un mantas legalizāciju, kas tika pabeigta 2002.gada martā vairāk nekā sešu miljonu latu apmērā.

Savukārt trešā epizode bija par noziedzīgā kārtā iegūto naudas līdzekļu legalizāciju laika periodā no 2000.gada līdz 2006.gada beigām. Tajā skaitā viņš apsūdzēts par to, ka laika periodā no 2001.gada septembra līdz 2002.gada maijam Lemberga vajadzībām legalizēti 536 000 latu un par viņa piedalīšanos organizētas noziedzīgas grupas sastāvā skaidras naudas nelikumīgā iegūšanā un tās nodošanā fiziskām un juridiskām personām vairāk nekā piecu miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas