Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Reformistus laiž Ventspils ostā

Ja valdība otrdien atbalstīs Ekonomikas ministrijas priekšlikumu Ventspils brīvostas valdē iecelt vienu no Reformu partijas (RP) līderēm Sandru Sondori-Kukuli, bet Saeimā lēnāka kļūs Kriminālprocesa grozījumu izskatīšanas gaita, tad nebūs pamata apgalvot, ka šie notikumi varētu būt savstarpēji saistīti. Taču aizdomas, ka RP kādu savu interešu dēļ ir ar mieru atteikties no tai principiāli svarīgās cīņas pret oligarhiem, politiskajos kuluāros varētu palikt, otrdien raksta laikraksts Diena

Runa ir par Kriminālprocesa grozījumiem, kuros ir atbalstīts Andreja Judina (Vienotība) priekšlikums, kas paredz paātrinātā kārtībā izskatīt lietas, kad apsūdzētā statusā ir atbildīga amatpersona. Kad 20. martā Saeima skatīja šos grozījumus, Judins paskaidroja - ir gadījumi, kad uz apsūdzēto sola atrodas amatpersona, kas varbūt nav vainīga, bet gadiem ilgi turpinās nenoteiktība un šis cilvēks nav ne notiesāts, ne attaisnots. Uz sēdē izteikto lūgumu nosaukt piemērus Judins atbildēja, ka ir zināms kāds Ogres novada deputāts. Ar to varētu būt domāts Visu Latvijai!-TB/LNNK valdes loceklis Egīls Helmanis. Taču šādu priekšlikumu kontekstā parasti pirmais tiek minēts Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš ir apsūdzēts smagos noziegumos un šī iemesla dēļ arī nevar pilnvērtīgi veikt amata pienākumus.

Ekonomikas ministram ir tiesības virzīt savu pārstāvi ostas valdē, Dienai sacīja Lembergs, kurš Sondori-Kukuli novērtēja kā gudru sievieti. "Par to man šaubu nav, ja atceras, kā viņa vadīja bijušo Valsts prezidentu, nu kā viņu… nu jā, Valdi Zatleru," sacīja Lembergs, kuram neesot argumentu pret kandidāti. Uz vaicāto, vai te nav kādas saistības ar Saeimas darba kārtībā iekļautiem likumiem, kas skar Lembergu, viņš atbildēja: "Reformu partija visu laiku groza likumus, lai man ieriebtu. Grūti pateikt. Nekādas sarunas ne ar vienu no viņiem man nav bijušas."

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Reformistus laiž Ventspils ostā otrdienas, 1.aprīļa, laikraksta Diena 4.-5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas