Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Reģistrē alkoholisku dzērienu preču zīmi Ushakov

Latvijā reģistrēta alkoholisko dzērienu preču zīme Ushakov, liecina Latvijas Patentu valdes informācija.

Preču zīmes Ushakov īpašnieks ir Izraēlas uzņēmējs Boriss Gafts, savukārt pati zīme paredzēta alkoholiskiem dzērieniem, izņemot alu.

Preču zīmes pieteikums Patentu valdē iesniegts 2011.gada marta sākumā, savukārt zīme reģistrēta 20.oktobrī.

Biznesa portālam Nozare.lv pagaidām nav izdevies sazināties ar uzņēmēju Gaftu.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), ar kuru iedzīvotājiem varētu saistīties reģistrētā preču zīme, biznesa portālam Nozare.lv atzina, ka par faktu ir pagodināts. "Esmu pagodināts. Ceru, ka būs kvalitatīvs šņabis. Tomēr nez vai man personiski būs iespēja to pārbaudīt, jo alkoholu lietoju ļoti reti," sacīja mērs.

Gafta vārds iepriekš figurējis vairākos tiesu paziņojumos, kuros viņš ar publikācijām laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" aicināts uz tiesas sēdēm, tostarp par parādu piedziņu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, patlaban norit tiesvedība starp Gaftu un no amata atstādinātā Finanšu ministrijas (FM) darbinieka Vladimira Vaškeviča sievu uzņēmēju Ināru Vilkasti.

Gafts prasa atzīt par spēkā neesošu aizdevuma līgumu Azur Real kapitāla daļu iegādei, taču Rīgas apgabaltiesa apelācijas kārtībā šo prasību noraidījusi.

Līdz šī strīda izskatīšanai apturēta tiesvedība citā civillietā, proti, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 2008.gadā apturēja tiesvedību Vilkastes prasībā pret Gaftu par 149 433 latu piedziņu, ko viņa samaksājusi Gafta vietā kompānijas Azur Real kapitāla daļu iegādei.

Gafts norādījis, ka Vilkastes prasības nodrošināšanai ar tiesas lēmumu noteikta ķīlas atzīme viņam piederošajām 30 Azur Real kapitāla daļām. Šīs daļas savukārt kalpojot kā nodrošinājums parādsaistībām 5,9 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas