Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Riekstiņš piedalīsies NATO vēstnieku vizītē Gruzijā

9. un 10.novembrī Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš kopā ar citiem NATO dalībvalstu vēstniekiem un NATO Ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu uzturēsies darba vizīte Gruzijā. Vizītes mērķis ir paust NATO atbalstu partnerattiecību ar Gruziju stiprināšanai, izvērtēt Gruzijas paveikto reformu procesā un identificēt turpmākas NATO un Gruzijas sadarbības prioritātes.

"Kopš 2008.gada Bukarestes NATO samita lēmuma par Gruzijas dalību NATO, Gruzija ir apliecinājusi savu apņēmību īstenot nepieciešamās reformas, savu konstruktīvo pieeju konflikta risinājuma jautājumā un attiecībā uz iesaisti ar okupētajām teritorijām, kā arī sniegusi būtisku ieguldījumu NATO kopējās drošības veicināšanā. Gruzijas ieguldījums operācijā Afganistānā jau šobrīd ir skaitliski otrais lielākais no visām ne-NATO dalībvalstīm, kas piedalās ISAF operācijā Afganistānā. Papildus tam Gruzija ir apliecinājusi savu gatavību 2012.gadā gandrīz dubultot savu karavīru skaitu Afganistānā. Gruzijas progress, mērķtiecīga reformu darbakārtības tālāka virzība un saistības, ko tā ir uzņēmusies, stiprina tās reputāciju kā eiroatlantiskās saimes potenciālajai dalībvalstij," komentēja M.Riekstiņš.

NATO vēstnieku vizītes ietvaros norisināsies oficiālā NATO-Gruzijas komisijas sēde ar Gruzijas Ministru prezidenta Nikoloza Gilauri dalību, vēstnieku tikšanās ar Gruzijas Ministru prezidenta vietnieku Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Giorgiju Baramidzi un ārlietu ministru Grigolu Vašadzi. Tāpat plānota arī NATO vēstnieku tikšanās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju, frakciju un komisiju vadītājiem un parlamentārās opozīcijas pārstāvjiem. 

Papildus sarunām ar oficiālajām amatpersonām, Gruzijas puse ir nodrošinājusi iespēju vēstniekiem tikties arī ar opozīcijas partiju pārstāvjiem, apmainīties viedokļiem ar civilās sabiedrības pārstāvjiem, t.sk. nevalstiskajām organizācijām, medijiem un minoritāšu kopienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas