Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rīgas satiksme neplāno pārdot vecos trolejbusus igauņiem

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme tuvākajā laikā neplāno izpārdot savu trolejbusu parku, kaut arī kolēģi no Igaunijas izrādījuši interesi par iespēju iegādāties uzņēmuma vecos trolejbusus, kas patlaban atrodas dīkstāvē, pastāstīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Tallinas Tramvaju un trolejbusu kompānijas pārstāvji septembra sākumā viesojušies Rīgas satiksmē, lai apzinātu iespējas iegādāties Rīgas trolejbusus, kuri pēc maršrutu skaita samazināšanas atrodas dīkstāvē. Igaunijas laikrakstam Postimees uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Tomass Seps pavēstīja, ka uzņēmumam tuvākajā laikā jānoraksta aptuveni 25 no padomju laikiem lietoti trolejbusi, bet pašvaldībām noteikto kredītu griestu dēļ nav iespējams iegādāties jaunus transporta līdzekļus.

Izvērtējot visus apstākļus, Tallinas Tramvaju un trolejbusu kompānija secinājusi, ka vissaprātīgākais lēmums būtu iegādāties iztrūkstošos transporta līdzekļus no Rīgas, kur pēc 2009.gadā notikušās maršrutu samazināšanas par 20% vairāki desmiti trolejbusu stāv nelietoti.

Tallinas pašvaldība apsver iegādāties 25 trolejbusus, kas ražoti 1998.gadā.

Jau ziņots, ka pašvaldības SIA Rīgas satiksme vēl šogad ir iecerējusi izsludināt iepirkumu par 25 jaunu zemās grīdas trolejbusu iegādi un 35 autobusu iegādi. Pirmie sabiedriskā transporta līdzekļi Rīgā varētu parādīties apmēram pēc gada.

Zaķis skaidroja, ka esošos trolejbusus nav plānots pārdot, taču, ja tas tomēr tiktu darīts, tad tādā gadījumā tiktu rīkota atklāta izsole, kurā varētu piedalīties ikviens pretendents, un trolejbusi tiktu pārdoti par augstāko piedāvāto cenu. "Tāda prakse pastāv, un mēs ik pa laikam rīkojam transportlīdzekļu izsoles. Tāpat notiek arī ar sabiedrisko transportu - mēs nevaram dot priekšroku, piemēram, igauņiem, vāciešiem vai baltkrieviem," norādīja Zaķis.

Rīgas satiksmes trolejbusu parks ir atjaunots par 75%, un uzņēmums plāno turpināt uzlabot sabiedrisko transportlīdzekļu parku. Rīgas satiksmes trolejbusu parkā patlaban ir 302 trolejbusi, no kuriem ikdienā kursē 250, bet rezervē atrodas 52 trolejbusi atšķirīgā tehniskā stāvoklī. Kā pastāstīja Zaķis, daļu trolejbusu uzņēmums izmanto papildu reisu organizēšanai, kad ir tāda vajadzība, taču ir arī tādi, kuriem ir vairs tikai metāla vērtība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas