Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ronis joprojām norāda uz atsevišķiem riskiem attiecībā uz jauno vilcienu iepirkuma norisi

Pasažieru vilciena (PV) valdes darbs šobrīd ir novērst jebkurus riskus elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkumā ilgtermiņā, trešdien sacīja satiksmes ministrs Aivis Ronis, portālu Diena.lv informēja satiksmes ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Trešdien, 4.janvārī, satiksmes ministrs A.Ronis, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis iepazinās ar Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) uzņēmuma ražotnēm un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar RVR plānoto līdzdalību Pasažieru vilciens jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkuma konkursā.

Ministrs uzsvēra, ka valdība gaida aktīvu rīcību no PV valdes, lai izpildītu valdības 6.decembra sēdē noteiktos nosacījumus, vienlaikus norādot, ka spāņu uzņēmums Construction y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF) ir izteicis ieinteresētību un pagājušā gada nogalē informējis, ka pagarina sava iesniegtā piedāvājuma termiņu līdz šā gada janvāra beigām.

Valdības locekļus ar uzņēmuma ražotnēm iepazīstināja RVR valdes priekšsēdētājs Valērijs Igaunis, kurš norādīja, ka šim nozīmīgajam mašīnbūves uzņēmumam ir vairāk nekā 100 gadu vēsture, tas ir un turpina darboties mainoties gan politiskām, gan ekonomiskām sistēmām. Uzņēmuma vadība prezentēja savu redzējuma attiecībā par savu līdzdalību jauno vilcienu piegādes projektu PV izsludinātajā konkursā, kā arī informēja par savu plānoto sadarbību ar tehnoloģisko partneri CAF. Vienlaikus tika uzsvērts, ka RVR plāno uz esošās rūpnīcas bāzes izveidot elektrovilcienu un dīzeļvilcienu ražošanu, ar jaunām, augstas tehnoloģijas un sociāli nozīmīgām darba vietām, kā arī radīt priekšnoteikumus uzņēmuma markas eksporta potenciāla realizācijai tradicionālajos NVS tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas