Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ronis pārmet Luhsem nespēju ierobežot lidostas dienesta vadītāja Lazdiņa ambīcijas

Satiksmes ministrs Aivis Ronis pārmet bijušajam lidostas šefam Luhsem to, ka viņš bijis pasīvs lidostas vadītājs un nav spējis ierobežot drošībnieka Raimonda Lazdiņa ambīcijas, svētdien vēsta raidījums Nekā personīga.

Ministra ieskatā Lazdiņš pārāk brīvi rīkojas ar budžetu drošībai 7 miljoniem latu gadā, ko lidosta nodevu veidā iekasē no katra pasažiera. Lazdiņa drošībnieku skaits sasniedzis jau 450 cilvēku. Nākamajā lidostas direktora pienākums būšot Lazdiņa varas ambīcijas savaldīt un ierobežot naudas tēriņus.

Satiksmes ministrs raidījumam sacīja: "Es domāju, ka arī nākamā lidostas vadība, tas arī varētu būt viens no uzdevumiem skatīties vai un kā strādā drošības dienests. Varbūt ir tur kaut kas racionalizējams, varbūt nevajag tik daudz cilvēkus, kas strādā drošības dienestā likt lidostā, varbūt vajag ne tik stingras prasības vienmēr pret katru no privātām kompānijām vai indivīdiem, kuri strādā lidostas teritorijā. Bet tas ir nākamā valdes priekšsēdētāja darba aprakstā."

Raimonda Lazdiņa neierobežotā vara lidostā slēpjas Drošības policijā. Bez šīs iestādes vadītāja Jāņa Reinika atļaujas lidosta nedrīkst savu galveno drošībnieku ne pieņemt amatā, ne arī atlaist.

Prasību saņemt Drošības policijas akceptu Lazdiņa pieņemšanai darbā vai atlaišanai, pamatojoties uz Eiropas civilās aviācijas regulām, pirms diviem gadiem noteica valdība.

Kristīne Apse – Krūmiņa, Drošības policijas pārstāve skaidroja: "Kas attiecas uz Lazdiņa kunga ieņemamo amatu, par viņa atstāšanu amatā vai atcelšanu no amata, ar šādu formulējumu neviens Drošības policijā nav vērsies. Tā kā, ja šāds jautājums tiks uzdots, mēs to varētu izvērtēt un sniegt atbildi."

Tomēr Ronis esot vairakkārt neformāli vērsies pie Reinika ar lūgumu ļaut Lazdiņam savas spējas izmēģināt citur. Ģenerālis esot iebildis, jo ministrs nav varējis paskaidrot, kādu likuma pantu Lazdiņš ir pārkāpis. Kamēr nebūs pierādījumu drošībnieka pārkāpumiem, atlaist Lazdiņu neesot pamata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas