Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ruks: Rebenoka un Bunkus slepkavību izmeklēšanā virzība ir pozitīva

Advokāta Pāvela Rebenoka un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību izmeklēšanā virzība ir pozitīva, ceturtdien žurnālistiem apgalvoja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ruks skaidroja, ka šāda veida noziegumi ir sarežģīti, tie prasa ilgu un rūpīgu darbu pierādījumu nostiprināšanai. Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju Ruks nesniedza, taču apgalvoja, ka šajās lietās "virzība ir pozitīva".

Sandis Ģirģens (KPV LV) žurnālistiem norādīja, ka policijai ir jāspēj atklāt šādi noziegumi, taču ir jāņem vērā arī otra puse, proti, ja policijai ir zināms pasūtītājs vai izpildītājs, tad svarīgs ir pierādījumu kopums un tā nostiprināšana. "Ar faktu, ka zināms izpildītājs vai pasūtītājs, vēl nav pietiekami, lai uzrādītu apsūdzību," piebilda ministrs.

Sevišķi smagu noziegumu un pārrobežu noziegumu izmeklēšanā svarīga esot informācijas apmaiņa ar sadarbības partneriem. Arī 2019.gadā advokāta un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa slepkavības lietā sākotnēji pierādījumi "bija tādi, kādi bija", taču zināmā laika periodā pierādījumu kopums tika savākts un patlaban šī lieta jau ir tiesā, skaidroja ministrs.

"Ir vienkārši nepieciešams laiks. Es ceru, ka policijai izdosies atklāt šīs slepkavības un nostiprināt pierādījumus," piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka pērn naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins - ievainots.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidro, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Savukārt Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Jāatgādina, ka trešdien Rīgā, Purvciemā, nošauts futbola aģents Romāns Bezzubovs. Ceturtdienas rītā Mežaparkā atrasta sadedzināta automašīna, kura, iespējams, tika izmantota slepkavības izdarīšanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas