Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Sācies Liepājas teritorijas plānojuma izstrādāšanas pirmais posms

9.jūlijā sācies Liepājas pilsētas Teritorijas plānojuma izstrādes pirmais posms - priekšlikumu izteikšana un apkopošana jeb pirmā sabiedriskās apspriešana. Tas turpināsies līdz 4.septembrim. 11.jūnijā Liepājas pilsētas dome ir apstiprinājusi darba uzdevumu jauna pilsētas teritorijas plānojuma izstrādei un tagad ikviens iedzīvotājs ir aicināts piedalīties šā pilsētai nozīmīgā attīstības dokumenta sagatavošanā, informē pilsētas galvenā arhitekte Iveta Ansone.

"Liepājas teritorijas plānojums un Apbūves noteikumi ir nozīmīgākais pašvaldības plānošanas instruments. Tas nosaka pilsētas teritorijas izmantošanas nosacījumus un veido turpmākās attīstības ietvaru," skaidro I.Ansone. "Taču zemes reforma, militāro teritoriju atgūšana, tirgus ekonomikas veidošanās, iedzīvotāju skaita izmaiņas, likumdošanas un dažādu normatīvu izmaiņas un citi procesi ir radījuši nepieciešamību esošo plānu saskaņot ar mūsdienu prasībām."Par tiesībām veikt jauna teritorijas plānojuma izstrādi vēl notiks iepirkuma procedūra, savukārt iedzīvotāji un citas mērķa grupas – uzņēmēji, zemes īpašnieki, nevalstiskās organizācijas, mediju pārstāvji u.c. – jau tagad ir aicināti izteikties par dažādām plānojuma sadaļām un iesniegt savus priekšlikumus par pilsētas teritorijas izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas