Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Sadales tīkls šodien plāno novērst visus bojājumus un atjaunot elektroapgādi

AS Sadales tīkls pirmdienas laikā plāno novērst visus bojājumus iekārtās un atjaunot elektropiegādi visiem klientiem, kuri aizvadītajās brīvdienās stipro lietusgāžu, vēja brāzmu un zibens dēļ palika bez elektroapgādes, portālu Diena.lv informēja AS_ Latvenergo _pārstāvis Andris Siksnis.

Visvairāk postījumu nodarīti Ziemeļaustrumu un Austrumu reģionā, tādēļ normālas apgādes arī pirmdien plkst. 13 nav aptuveni 1400 klientiem. Avārijas atslēgumu gadījumā, lai atjaunotu piegādi, AS Sadales tīkls ir nepieciešamas atslēgt elektropārvades līnijas posmus papildus, lai nodrošinātu elektrodrošību atjaunošanas darbu laikā. Tādēļ ir laika periodi, kuros bez sprieguma palikušo klientu skaits strauji pieaug.

Šobrīd elektroenerģijas apgāde visvairāk ir traucēta Austrumu reģionā Aglonas, Daugavpils, Krāslavas, Lubānas, Ludzas un Rēzeknes apkaimē.

Pirmdien elektroapgādes atjaunošanā strādā 58 Austrumu un 11 Ziemeļaustrumu reģionā elektromontieru brigādes. Lai sekmīgāk atjaunotu elektroenerģijas piegādi, uz postījumu novēršanu Austrumu reģionā ir pārceltas arī brigādes no citiem reģioniem.

AS Sadales tīkls montieriem nākas nomainīt elektroietaises - iekārtas transformatoru punktos un balstus, kuros iespēris zibens. Tāpat daudz bojājumus ir izraisījis brāzmainais vējš, kurš, nolaužot kokus un to zarus, daudzviet pārrāvis elektropārvades līniju vadus.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, un ziņot AS Latvenergo Klientu servisam par bīstamām situācijām elektroiekārtās pēc negaisa izraisītajām sekām. Latvenergo aicina zvanīt pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas