Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Saeimā rīkos diskusiju par Latvijas vēsturisko situāciju pēc Otrā pasaules kara beigām

Nākamnedēļ, 7. maijā, Saeimā notiks konference, kurā plānots runāt par Latvijas vēsturisko situāciju pēc Otrā pasaules kara beigām - okupāciju, neatkarības zaudēšanu, Latvijas pilsoņu vēlmi atjaunot savu valsti, gan bruņoti, gan nevardarbīgi cīnoties pret nacistisko un komunistisko režīmu.

Kā informēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), konferences mērķis ir veicināt saskaņu sabiedrībā un veidot vienotāku izpratni par Latvijas vēsturi gan mūsu valstī, gan ārpus tās robežām.

Konference "Otrā pasaules kara beigas un Latvijas nacionālā pretošanās kustība" ir daļa no konferenču cikla "Līdzīga Latvijas vēstures izpratne - kopīgai nākotnei", un to rīko Mūrniece, Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš (V) un Latvijas Okupācijas muzejs.

Konference notiks pirmdien, 7.maijā, Saeimā, Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē plkst.15. Konferencē piedalīsies Mūrniece, Kalniņš, kā arī Latvijas Nacionālo partizānu apvienības valdes priekšsēdētājs Ojārs Stefans, Latvijas Okupācijas muzeja Ekspozīcijas kurators Ritvars Jansons, kā arī Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta pētnieks Dzintars Ērglis un Zigmārs Turčinskis.

1945.gada 8.maijā Latvijā beidzās Otrā pasaules kara darbība. Atšķirībā no citām Eiropas valstīm Latvija neatguva neatkarību, un no 1944.gada jūlija līdz 1945.gada maijam tās teritorijā nacistisko okupāciju pakāpeniski nomainīja komunistiskā okupācija.

1945.gada maijā visa Latvijas teritorija nonāca Padomju savienības militārajā varā, un komunistiskais režīms sāka plašas represijas pret Latvijas pilsoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas