Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Saeima vienbalsīgi apstiprina Streļčenoku KNAB priekšnieka amatā

Saeima ceturtdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā apstiprināja ilggadējo biroja darbinieku Jaroslavu Streļčenoku.

Par Streļčenoku balsoja 92 Saeimas deputāti, neviens nebija pret un neviens neatturējās. Saeima jauno KNAB vadītāju sveica ar applausiem.

"Esmu gandarīts par Saeimas lēmumu KNAB priekšnieka amatā iecelt profesionāļu komisijas izvēlēto un valdības atbalstīto kandidātu Jaroslavu Streļčenoku. Kā svarīgākos jaunā KNAB vadītāja uzdevumus saskatu KNAB kolektīva saliedēšanu biroja funkciju īstenošanai, mērķtiecīgu darbu tiesiskuma vērtību īstenošanai praksē, kā arī KNAB reputācijas celšanu," portālam Diena.lv norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Streļčenoks dzimis 1979.gadā Rēzeknē un pēc tautības ir baltkrievs.

Viņš 2003.gadā Latvijas Policijas akadēmijā ieguvis otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību kā jurists, bet 2006.gadā ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu starptautiskajās tiesībās Latvijas Universitātē.

KNAB praktiski bijis pirmais Streļčenoka darbs, jo pirms tam viņš nostrādājis tikai trīs mēnešus Ekonomikas policijas pārvaldē par izmeklētāju. Kopš 2005.gada Streļčenoks arī Valsts administrācijas skolā lasa lekcijas par korupcijas novēršanu. 2007.gadā viņš vairākus mēnešus piedalījās starptautisko ekspertu grupā, kuras pienākums bija izanalizēt un novērtēt, vai Kirgizstāna izpildījusi iepriekš uzņemtās saistības korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Streļčenoks KNAB strādā kopš biroja izveidošanas 2003.gadā, kad bija galvenais speciālists, 2006.gadā viņš kļuva par KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku.

Jau vēstīts, ka konkursā uz KNAB vadītāja amatu kopumā tika saņemti 13 pieteikumi. Konkursa otrajā kārtā tika pieci kandidāti, tostarp Streļčenoks.

Valdība Streļčenoka kandidatūru KNAB vadītāja amatam atbalstīja 15.novembra sēdē, un lēmums bijis vienprātīgs.

Jauns vadītājs KNAB bija jāmeklē, jo par dažādiem pārkāpumiem no amata atbrīvoja iepriekšējo KNAB šefu Normundu Vilnīti.

(papildināta ar V.Dombrovska komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piedāvā samazināt slimības lapu kompensācijas

Turpinoties diskusijām par darbnespējas lapu apmaksas izmaiņām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina samazināt darbnespējas lapu kompensācijas, turklāt šādai diskusijai ir gatava arī Labklājības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas