Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Saimnieks apdrošina savu suni par 1 600 latiem

Šā gada piecos mēnešos mājdzīvnieku, galvenokārt suņu, apdrošināšanas gadījumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, palielinājies teju par trešdaļu, portālu Diena.lv informē apdrošināšanas sabiedrība Balta.

AAS Balta apdrošina suņus, kaķus, papagaiļus, jūrascūciņas, trušus, seskus un citus mājdzīvniekus, taču dzīvnieku īpašnieki lielākoties izmanto iespēju apdrošināt suņus. Baltas dati liecina, ka apdrošināti tiek aptuveni trīsdesmit dažādu šķirņu suņi, tajā skaitā ši–tcu, čiuaua, zeltainie retrīveri, Stafordšīras bulterjeri un citu šķirņu pārstāvji. Lielākā summa, par kuru šogad saimnieks ir apdrošinājis savu četrkājaino mīluli AAS Balta, ir 1 600 latu, bet parasti mājdzīvnieki tiek apdrošināti par summu līdz 750 latiem.

Izrādās, ka eksotiskākos, neparastākos un izteiksmīgākos vārdus īpašnieki devuši nevis suņiem, kaķiem un citiem mīluļiem, bet gan mājlopiem. Piemēram, Baltā apdrošinātajām govīm vārdi piešķirti par godu kādai konkrētai valstij vai salai - Kanāda un Krēta; upei - Volga; lellei - Bārbija; bērnu grāmatas varonei - Pepija; Olimpa dievietei - Hēra. Tāpat apdrošinātajiem mājlopiem ir tādi gana izteiksmīgi vārdi kā Vīķe, Mincis, Krūze, Kolba, Dosja, Deja, Elektra, Beibe un Fifa.

Visi mājdzīvnieki un mājlopi tiek apdrošināti pret slimībām, negadījumiem, ugunsgrēkiem un dabas stihijām, zādzībām un laupīšanām, kā rezultātā iestājas mājdzīvnieka vai mājlopa bojāeja, informēja AAS Balta pārstāvis Aldis Eņģelis. Turklāt papildus bojāejas riskam saimnieks savam mīlulim var apdrošināt veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas