Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saistībā ar nopludināto video NMPD pilnveidos datu aizsardzības drošību; vainīgo gan pagaidām nav

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāli izveidotā komisija saistībā ar nopludināto video secinājusi, ka nepieciešams pilnveidot iekšējo procedūru, lai iespēju robežās mazinātu ļaunprātīgu rīcību ar personas datiem un paaugstinātu personas datu aizsardzības drošību.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, dienesta vadība ir uzdevusi atbildīgajām struktūrvienībām minēto iekšējo procedūru pilnveidot.

Kā norādīja Bukša, tā kā NMPD rīcībā nav tādu metožu, lai noskaidrotu konkrētu personu, kura nodevusi video failu ar dienestu nesaistītām pusēm, tūlīt pēc notikušā dienests vērsās Valsts policijā. Policija gan nolēma kriminālprocesu neuzsākt.

Šobrīd pārbaudi vēl turpina Datu valsts inspekcija (DVI). Pēc šīs pārbaudes pabeigšanas un DVI lēmuma NMPD lems par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka Valsts policija atteikusies sākt kriminālprocesu saistībā ar noplūdušo video, kurā ātrās palīdzības mašīnā, agresīvi uzvedamies un izsakoties redzams bijušais Rīgas domes deputāts Andris Vilks.

Policijā aģentūrai LETA paskaidroja, ka šajā gadījumā netika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Līdz ar to administratīvā atbildība būs jāvērtē Datu valsts inspekcijai.

Kā ziņots, Vilks, kad tika publiskots video, kurā redzams, kā politiķis dzērumā neadekvāti uzvedas neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnā, lēmis izstāties no NA, kā arī nolikt Rīgas domes deputāta mandātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas