Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Saulkrastos pirmo reizi notiks arhitektu plānotāju plenērs

Saulkrastu novada dome pirmo reizi rīko arhitektu plānotāju plenēru Saulkrastu centra teritorijas turpmākā attīstība, lai apzinātu un modelētu Saulkrastu centra teritorijas attīstības virzienus, īpašu uzmanību pievēršot piekrastes joslai, tās sasaistei ar pilsētas centru, informē Saulkrastu novada domes preses sekretāre Marika Grasmane.

Plenērs notiks 18. un 19.februārī Saulkrastos. Tajā plānojuši piedalīties pāri par divdesmit dalībniekiem – arhitekti, ainavu arhitekti un plānotāji no visas Latvijas, tajā skaitā arhitekts Pēteris Bajārs, ainavu arhitektes Daiga Veinberga un Kristīna Briķe, biedrības _Latvijas teritoriālplānotāju asociācija _priekšsēdētājs Aigars Kušķis, teritoriju plānotāji Edgars Bērziņš, Egons Bērziņš un Māra Kalvāne, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes asociētais profesors Pēteris Šķiņķis, kā arī citi profesionāļi.Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis stāsta: «Plenērs ir lielisks veids un vienreizēja iespēja sapulcināt vienkopus atzītākos Latvijas speciālistus, un kopīgā darbā un karstās diskusijās nonākt pie patiešām kvalitatīviem projektiem, kas turpmākos gadu desmitus un varbūt pat simtus raksturos Saulkrastus.»Saulkrastu novads ir viens no mazākajiem, taču šeit ir jūra, pludmale, osta, starptautisks autoceļš – visi priekšnosacījumi, lai Saulkrasti nākotnē kļūtu par Vidzemes jūrmalas attīstības centru. Lai Saulkrasti spētu attīstīties, jāatjauno zaudētā identitāte, jāizceļ vēsturiskās tradīcijas un amatu prasmes, ar radīto dzīves un publiskās telpas kvalitāti un iespēju daudzveidību, jānotur savi iedzimtie iedzīvotāji un jāpiesaista jauni. «Es redzu Saulkrastus kā teritoriju, kur cilvēka vajadzību, interešu un iegribu apmierināšanai tiek radīta atbilstoša vide, izceļot unikālo un atšķirīgo, protot to izmantot un piedāvāt,» saka N.Līcis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas