Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Siguldas bāriņtiesa sūdzas par spiedienu no Saeimas deputāta Parādnieka

Labklājības ministrija saņēmusi Siguldas bāriņtiesas sūdzību par spiedienu no Saeimas deputāta Imanta Parādnieka puses, vēsta Latvijas Radio.

Nacionālās apvienības Saeimas deputāts vēlējies iepazīties ar siguldietes Žannas Pilsētnieces lietas materiāliem. Labklājības ministrija patlaban vērtē, vai šos faktus darīt zināmus arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks ieradies Siguldā un vēlējies tikties ar Siguldas bāriņtiesas darbiniekiem. Bāriņtiesas vadītāja Daina Reizenberga teica, ka lietas dokumenti deputātam nav rādīti, lai arī viņš izteicis vēlmi ar tiem iepazīties. Deputāta negaidīto ierašanos bāriņtiesas darbinieki uztvēruši kā spiedienu no tautas kalpa puses, stāsta Siguldas bāriņtiesas vadītāja Daina Reizenberga.

Siguldas bāriņtiesas darbinieki ar šādu rīcību nekad nebija saskārušies, tāpēc informējuši par to Labklājības ministriju. Labklājības ministre Ilze Viņķele pastāstīja, ka patlaban tiek vērtēts, vai sūdzību nodot tālāk Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, kas izskata deputātu ētikas pārkāpumus.

Nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks paskaidroja, ka par siguldietes Žannas Pilsētnieces lietu uzzinājis no masu medijiem. Viņaprāt, Bāriņtiesas darbībā vērojami pārkāpumi, tāpēc arī devies uz Siguldu. Viņš neuzskata to par spiedienu un iejaukšanos neatkarīgas tiesas darbībā. Gribējis par pārkāpumiem informēt arī Tieslietu ministriju, taču pēc tikšanās ar Siguldas bāriņtiesas darbiniekiem, pārdomājis.

Žannas Pilsētnieces lieta ieguva plaši publicitāti presē. Viņas septiņus gadus vecā meita Alīna pameta mājas un palika pie reliģiskās organizācijas Žēlastības upe mācītāja. Māte sūdzējās policijai, bet Bāriņtiesa meitenīti ievietoja krīzes centrā, jo Alīna stāstīja par vardarbību mājās. Meitene joprojām ir krīzes centrā, bet policijā ierosināts kriminālprocess, kurā Alīna atzīta par cietušo. Māte visiem spēkiem cenšas izmisīgi meitu atgūt. Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija pārkāpumus bāriņtiesas darbībā nav konstatējusi, stāsta departamenta direktore Valentīna Gluščenko.

I.Parādnieks pieļāva, ka inspekcija formāli pārbaudījusi Siguldas bāriņtiesas darbību. Viņaprāt tas ir nepieļaujami, ka bērns pusotru mēnesi atrodas krīzes centrā, nevis ģimenē pie vecākiem. Deputāts sola pievērst uzmanību arī citu bāriņtiesu rīcībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas