Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 22. jūnijs
Ludmila, Laimdots, Laimiņš

Siksnis cer uz lielu interesi par Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītāja amata konkursu

Jaunais Latvijas Radio (LR) vadītājs Jānis Siksnis cer, ka konkursam uz sabiedriskā radio Ziņu dienesta vadītāja amatu būs vairāk pretendentu nekā uz LR vadītāja krēslu, kuram bija pieteikušies četri pretendenti.

Otrdien Siksnis intervijā radio programmā Labrīt sacīja, ka nav plānojis nevienu aicināt ieņemt šo amatu, bet cer uz interesi konkursā.

"Tuvākajā laikā sāksim skatīt konkursa nolikumu. Protams, vienmēr ir iespēja, ka pēkšņi parādās ideālais kandidāts, bet man tādu pat teorētiski ir grūti iedomāties. Domāju, ka diezgan droši, ka tur būs konkurss. Tad skatīsimies, kas pieteiksies. Ceru, ka gribētāju būs vairāk nekā uz Latvijas Radio vadītāja amatu," sacīja Siksnis.

Pēc viņa vārdiem, sabiedriskajam medijam ir grūti konkurēt ar algu līmeni citos plašsaziņas līdzekļos.

"Ziņu dienests vienmēr ir bijis tas, kur cilvēki mainās visbiežāk. Labākie aiziet, ir jāmeklē kāds vietā. Bieži vietā nāk cilvēki bez pieredzes, jo pieredzējušus kolēģus no citiem medijiem ir grūti dabūt. Tad ir diemžēl kļūdas ēterā, par ko saņemam pārmetumus. Tā ir nebeidzamā cīņa, kas ir viena no sabiedriskā medija ikdienas sastāvdaļām, diemžēl," atzina Siksnis.

Siksni pirmdien, 16.janvārī, amatā iecēla Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). NEPLP lēmums par jauno sabiedriskā medija vadītāju bija vienbalsīgs.

Padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins norādīja, ka Siksnis ievēlēts, jo tas nozīmē stabilitāti un viņš spēs uzreiz turpināt iesāktās lietas.

"Es vēl būtu padomājis starp diviem kandidātiem, ja runa būtu nevis par stabilitāti, bet strauju attīstību, bet šajā situācijā es domāju, ka tas ir pareizi no sabiedrības interešu viedokļa," pamatoja Kleckins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas