Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Valdība joprojām strādā kā komanda

Valdība joprojām strādā kā komanda, savas valdības darbu šorīt intervijā LTV Rīta panorāma vērtēja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Siliņas skatījumā, viņas vadītā valdība spējot strādāt arī ar sarežģītiem jautājumiem, kuros politiskajiem partneriem nav vienota viedokļa.

Lūgta vērtēt Latvijas ekonomisko attīstību un atrašanos Eiropas Savienības "astes galā", Siliņa līdzšinējo valdību darbu "Jaunās vienotības" vadībā nevērtēja, jo pati amatā stājusies nesen, tā vietā pievēršoties valdības plāniem par birokrātijas mazināšanu būvniecības jomā, kas ļaušot palielināt ekonomisko attīstību.

Ministru kabinets 16.janvārī atbalstīja Siliņas vadītās valdības rīcības plānu. Dokumentā definēti 269 pasākumi, ar kuriem valdība konkretizē deklarācijā izteiktos 40 punktus. Visvairāk rīcības plānā akcentēta labklājības un ekonomiskās attīstības veicināšana, šim mērķim paredzot 130 pasākumus. Drošības sadaļā izstrādāti 57 pasākumi, bet latviskai un iekļaujošai Latvijai paredzēti 82 pasākumi.

Taujāta par valdības paveikto civilās aizsardzības stiprināšanā un bumbu patvertņu ierīkošanā, Siliņa stāstīja, ka esot apzināti ap 29 000 ēku, kur kādas telpas var piemērot sabiedrības drošības vajadzībām.

Valdība ir apņēmusies izstrādāt būvnormatīvus, kas noteiks prasības bumbu patvertnēm un atrunās, kādās mājās tās jāparedz obligāti. Līdz tam Iekšlietu ministrija (IeM) apzinās vietas, kuras ātrāk un ar minimālākām prasībām varētu piemērot patvertņu funkcijai. Kad IeM to būs paveikusi, tad tikšot aprēķināts, cik tam būtu nepieciešami līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas