Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Skolas direktoru aizmuguriski ieceļ par kandžas degustatoru komandas priekšsēdētāju

19.jūnijā Jaunalūksnes pagasta Sprīdīšos notiks  Latvijas kandžas dzinēju festivāls, kurā plānota arī dzērienu degustācija, ziņo portāls dzirkstele.lv. Festivālā darbosies degustatoru komanda, kas noteiks labākā dzēriena autoru un par kuras priekšsēdētāju aizmuguriski iecelts bijušais Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētājs, šobrīd Valmieras Pārgaujas pamatskolas direktors Viktors Litaunieks.

Portālam Diena.lv V.Litaunieks atzina, ka esot aicināts, taču uz šo pasākumu nemaz nedosies, jo tā ir pārceltā darba diena: «Pat ja es tur aizbrauktu, varbūt paskatītos, bet neko vairāk, jo alkoholu tikpat kā nelietoju.» Pasākuma rīkotājs, Sprīdīšu saimnieks Gintars Čerbikovs esot bijušais Malienas vidusskolas skolotājs, kurš strādājis laikā, kad V.Litaunieks bija šīs skolas direktors. G.Čerbikovs bijis labs skolotājs, bērni viņu mīlējuši, bet vēlāk skolu pametis.

G.Čerbikovam kandžas dzīšanas nodarbe izvērsta jau tādā līmenī, ka radīta īpaša dzēriena marka. Sapildīta pudelēs ar atbilstošu etiķeti un leģendu, tā šobrīd tiek pasniegta draugiem kā dāvana. Pasākums plānots vērienīgs, ar vairāku mūziķu piedalīšanos – pieteikušās grupas Muhomors, MotoriuM, Savējie, Sutas dampis un Putna galvas. Balsot par labāko kandžu drīkstēs arī festivāla apmeklētāji, kuriem vienlaikus tiks demonstrēts kandžas dzīšanas process. Festivālu plānots atklāt ar konferenci. Tajā uzstāties aicināti kandžas dzinējus kontrolējošo iestāžu pārstāvji, lai tie izskaidrotu, ko un cik daudz šīs nodarbas veicēji drīkst atļauties.

V.Litaunieks no 1992.gada līdz 2005.gadam bija Malienas pamatskolas direktors, bet no 2005.gada līdz 2008.gadam – Alūksnes domes priekšsēdētājs. 2008.gada oktobrī V.Litaunieku no domes priekšsēdētāja amata atbrīvoja, izsakot neuzticību, bet 2009. gada martā viņu pēc uzvaras pretendentu konkursā iecēla par Valmieras Pārgaujas pamatskolas direktoru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas