Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Skolēnus uz profesionālajām skolām nelaiž

Puse skolēnu profesionālajās skolās un puse vispārējās izglītības iestādēs - šāds ir Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mērķis. Tomēr patlaban situācija neliecina par to, ka tas būs viegli sasniedzams. Esošās konkurences dēļ ir pat gadījumi, kad profesionālajām vidusskolām neļauj nākt pie 9. klašu skolēniem, lai stāstītu par izglītības iespējām. Arī pašas skolas nenoliedz, ka nevēlas savus skolēnus laist prom uz citām skolām, trešdien raksta laikraksts Diena

"Tā arī pateica - mums ir jācīnās par saviem audzēkņiem," stāstot par pērn pieredzētu situāciju, Dienai sacīja Aizkraukles Profesionālās vidusskolas direktore Ruta Krūkle. Katru gadu skola organizē tikšanos ar 9. klašu skolēniem, lai stāstītu par profesionālo izglītību, tomēr dažreiz sastopas ar nepatīkamu pretreakciju - vispārējās izglītības skolu direktori nevēlas šādas tikšanās pieļaut. Iemesls gan visiem ir skaidrs - jānotur savā skolā pēc iespējas vairāk skolēnu. Krūkle atzīst, ka saprot šīs skolas, jo situāciju kropļo modelis "nauda seko skolēnam", tomēr uzskata, ka pirmajā vietā būtu jāliek skolēna intereses. Tāpat Ērgļu Profesionālās vidusskolas direktors Andris Spaile norāda, ka šādi gadījumi nav noslēpums. Tomēr pats nav saskāries ar situāciju, kad klaji netiek laists kādā no skolām.

Arī vispārējās izglītības vidusskolas Dienai atzīst - ņemot vērā, ka no skolēnu skaita ir atkarīga gan skolotāju alga, gan darba iespējas, tiek darīts viss iespējamais, lai skolēnus noturētu vidusskolā. Uz Dienas jautājumu, vai tiek veidota sadarbība ar profesionālajām skolām, Rēzeknes 5. vidusskolas direktore Vija Poikāne atbildēja, ka nevienu braukt uz skolu neaicina. "Mēs it kā ļaujam, un katru gadu kaut kas atbrauc un pastāsta, bet speciāli neaicinām un neko tādu nereklamējam," sacīja Poikāne. Savukārt Iecavas vidusskolā Dienai pat atzina, ka skola nav ieinteresēta orientēt skolēnus uz profesionālajām izglītības iestādēm, jo par to saņem pārmetumus no vietējiem deputātiem.

Plašāk lasiet Annas Bērziņas rakstā Nelaiž uz profesionālajām skolām trešdienas, 23.aprīļa, laikraksta Diena 7.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas