Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
"Mēs nedrukājam naudu," uzsver Šadurskis

Skolotājiem algas cels, ja tam būs nauda

Pedagogiem minimālā alga par pilnas slodzes darbu varētu pieaugt 2018.gada 1.septembrī, sasniedzot 710 eiro. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais algu celšanas grafiks paredz šo summu piecu gadu laikā celt vēl – līdz 900 eiro, taču tas būs iespējams vienīgi tad, ja pašvaldības slēgs daļu skolu un, turpinoties Latvijas tautsaimniecības izaugsmei, attiecīgi pieaugs arī izglītības budžets. Līdz ar to uz solījumiem pagaidām pilnībā paļauties nevar, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Šobrīd vispārējās izglītības pedagogi par 30 stundu darba nedēļu, kas veido pilnu slodzi, nedrīkst saņemt mazāk par 680 eiro pirms nodokļu nomaksas. Lai gan iepriekš izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) ir solījis arī 1000 eiro par slodzi, grafiks tādu kāpumu neparedz. Nākamgad septembrī vispārējās izglītības pedagogi varētu saņemt par 30 eiro vairāk, turpmākos trīs gadus pieaugums ik septembri būtu par 40 eiro, bet 2022.gadā – par 70. Ministrs gan uzsver, ka tā ir zemākā mēnešalga un pedagogi bieži saņem vairāk.

Lai sasniegtu iecerēto gan vispārējā, gan profesionālajā un augstākajā izglītībā, līdz 2022.gadam kopumā papildus nepieciešami aptuveni 118 miljoni eiro, norāda IZM speciālisti. Šadurskis nenoliedz – ja skolu tīklā izmaiņu nebūs, šādu algu pedagogiem maksāt nevarēs, tāpēc daļa atbildības jāuzņemas pašvaldībām. "Mēs nedrukājam naudu," uzsver ministrs.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 15.marta, numurā!

Top komentāri

optimizācija
o
Šādu atbildi jāsniedz pašam Šadurskim, kad viņš nākamreiz bauros pēc kārtējā algas pielikuma pašam sev. Kā mēs lieliski zinām, Vienotība ir visnegantākie bļāvēji pēc savu daudzos tūkstošos mērāmo algu patstāvīgas paaugstināšanas.
nu nu
n
interesanti gan, lai palielinātu algu valsts pārvaldes liekēžiem, tur gan nauda atrodas, un pamatīga! kā raksta lapsa - valsts pārvaldē atgriezušies treknie gadi.
fui
f
Kad sev jāpalielina algas, tad nav problēmu. Nu ko valsts pārvaldnieki, tagad saprotiet kāpēc jūs visi neieredz? Mēsli ciniskie!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas