Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skriešanās uz šosejas, četri lidojoši BMW - netrafarēto policijas ekipāžu ķēriens

Netrafarētās policijas automašīnas sevi ir attaisnojušas – darbs ar tām parāda, ka šie spēkrati ir efektīvs līdzeklis satiksmes dalībnieku uzraudzībā un apzinātu pārkāpēju izķeršanā, pārliecinājies Valsts policijas Satiksmes uzraudzības birojs. Aizvadītās nedēļas laikā vien fiksēti vairāki šāda veida pārkāpumi.

Novērojumi liecina, ka joprojām liela daļa autovadītāju ir bezatbildīgi un būtiski pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot ne tikai sevi, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. Daļa pieķerto autovadītāju pēcāk nožēlo izdarīto un vairš nevēlas tikt sodīti. Taču jāuzsver – tie, kuri apzināti riskē un rupji pārkāpj likumus, agri vai vēlu tomēr atkal tiek pieķerti.

Pagājušajās ceturtdienas rītā, 17.augustā Ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot uz autoceļa Rīga – Bauska, apturēja divus steidzīgus autobraucējus. Plkst 7:18 Iecavas novadā kāds 1990.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu BMW 318 vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā (km/h), traucās ar ātrumu 155 km/h. Savukārt mirkli vēlāk uz autoceļa Rīga – Jelgava Jaunolaines virzienā plkst. 8:06 tika fiksēts kāds BMW 320 markas spēkrats, kura 1985. gadā dzimis vadītājs atļauto 90 km/h vietā traucies ar 148 km/h.

18.augusta vakarā fiksēti četri būtiski ātrumpārkāpēji. Garkalnes novadā uz autoceļa Rīga – Veclaicene vienlaicīgi tika fiksēti divi rupji ātruma pārsniegšanas gadījumi, kur divi autovadītāji, savā starpā sacenšoties, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. 1969.gadā dzimis automašīnas Audi A8 vadītājs atļautos 100 km/h pārkāpa būtiski, traucoties ar 175 kilometriem stundā. Savukārt Volkswagen Touareg vadītājs, kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, pa šoseju lidojis ar 163 km/h, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par 73 km/h. Abiem vadītājiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un paredzēta transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana.

Tajā pat vakarā īsi pirms plkst.21 Garkalnes novadā uz autoceļa Rīga – Sigulda, likumsargi apturēja automašīnu BMW X5, ko vadīja 1990.gadā dzimis vīrietis. Vadītājs tur traucies ar ātrumu 154 km/h. Jau drīz pēc tam uz tā paša autoceļa kāda BMW 525 vadītāja ieskrējusies līdz 166 km/h.  Atļautais braukšanas ātrums šo abu pārkāpumu fiksēšanas vietā ir 90 km/h.

Jāuzsver, ka piecos no sešiem minētajiem gadījumiem, autovadītājiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un paredzēta transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana. 

Valsts policija atgādina, ka par ātruma pārsniegšanu virs 50 km/h draud tiesību atņemšana. Taču, lai atjaunotu transportlīdzekļa vadītāja tiesības, neatkarīgi no tā, uz cik ilgu laiku tās atņemtas, personai jākārto teorētiskais ceļu satiksmes noteikumu eksāmens.

Vēl bez šiem fiksētajiem ātruma pārkāpumiem pieminams gadījums, kad ar Valsts policijas netrafarēto automašīnu notverts kāds Volvo vadītājs, kurš apdzīšanas manevra laikā šķērsoja nepārtraukto līniju, vēsta policija.

 

Top komentāri

!!!
!
Nu un kad sāksiet strādāt pilsētā ?! Te daudz "morālu kropļu",kas neieslēdz pagieziena virzienrādītāju(pārsvarā dārgie auto),un bieži šķērso krustojumu kad deg jau sarkanā gaisma(sabiedriskais transports redzēts ļoti bieži) !
policijai
p
Ļoti lūdzu pabraukājiet no rītiem un vakaros pa Jūrmalas šoseju. Tad rdzēsiet, cik daudz tur atsaldēto, kas skrien kā nenormāli- vismaz ar 140 - 150 km/st
dusmiga
d
to es saprotu, bet kad aiztur uz apdzīšanu ar 116 km/h (mīnuss kļūda 112) uz šosejas un lepni drukā savu protokolu - piiii, būtu labāk nodarbojušies ar īsto pārkāpēju sodīšanu, ne ar tādiem sīkumiem..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas