Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Slimnīcas vienojas ar veselības ministru

Ceturtdien Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) panākusi vienošanos par proporcionālāku veselības aprūpei papildus piešķirto līdzekļu sadali nākamajam gadam. 

Tas ļaus novirzīt līdzekļus visvairāk pieprasītajiem medicīnas pakalpojumiem, aģentūru LETA informēja LSB valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs. 

Tika panākta vienošanās par proporcionālāku līdzekļu sadali pakalpojumiem, kuru pieprasījums Latvijas iedzīvotājiem ir vislielākais, bet pašreizējais finansējums nepietiekams. 

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Kalējs, šādi iespējams novērst profesionāļu aizplūšanu no darbavietām, jo, piemēram, traumatologu pakalpojumi tiek sniegti par ļoti zemu tarifu, tādēļ speciālisti nav ieinteresēti strādāt šajā profesijā. Līdzīga situācija esot arī ar dzemdību palīdzības pakalpojumiem. 

Palielinot tarifu pieprasītajiem, bet slikti apmaksātajiem pakalpojumiem, nedaudz tiktu risināts arī algu palielināšanas jautājums, pastāstīja Kalējs. 

Viņš norādīja, ka Latvijas slimnīcu pārstāvji vienojās ar ministru tikties ikmēneša regulārās sanāksmēs, lai arī turpmāk risinātu aktuālos jautājumus, kas saistīti ar pacientu aprūpi Latvijas slimnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas