Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SPKC: Pašvaldības var noteikt stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus pēc savas iniciatīvas

Pieaugot Covid-19 saslimstībai, pašvaldības pēc savas iniciatīvas var noteikt stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus nekā to rekomendē Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC), atsaucoties uz otrdienas Gulbenes pašvaldības lēmumu, aģentūrai LETA skaidroja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Kā vēstīts, otrdien Gulbenes novadā, pamatojoties uz domes priekšsēdētāja Normunda Audziša (ZZS) izdoto rīkojumu, Covid-19 izplatības dēļ klātienes apmeklējumiem vismaz uz divām nedēļām tiek slēgtas pašvaldības iestādes. Izņēmums tiek attiecināts tikai uz bērnudārza dežūrgrupām.

"No epidemioloģiskā viedokļa pašvaldības darbība vērtējama pozitīvi, jo šādi tiek ierobežoti papildu inficēšanās riski," atzīmēja Arāja. Tomēr šo pasākumu ieviešana ir bijusi Gulbenes novada iniciatīva, savukārt centrs strādā neatkarīgi no pašvaldībām - konstatējot inficēšanās gadījumus, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, sniedzot rekomendācijas un atrodot kontaktpersonas.

Līdz šim ir bijuši analoģiski gadījumi, kad pašvaldības pēc savas iniciatīvas ir noteikušas stingrākus epidemioloģiskās drošības pasākumus. Kā atzīmēja Arāja, viens no tādiem bijis Covid-19 izplatības sākuma posmā, kad, konstatējot inficēšanos kādā bērnudārzā, pašvaldība nolēma pārtraukt iestādes darbību, lai gan SPKC epidemioloģiskajā izmeklēšanā secinātais liecināja, ka pašizolācija būtu nepieciešama vien vienai bērnudārza grupai.

Kā liecina SPKC dati, līdz 27.jūlijam Gulbenes novadā bija reģistrēti astoņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem šogad Gulbenes novadā faktiski dzīvoja 19 771 iedzīvotājs.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes novadā saslimstība ar Covid-19 pirmo reizi tika konstatēta 22.jūlijā.

Otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma Audzišs stāstīja, ka Gulbenes novadā atklātie inficēšanās ar Covid-19 gadījumi pārsvarā ir saistīti ar ieceļošanu no ārzemēm, piebilstot, ka šādu vispārīgu informāciju pašvaldībai sniedzis SPKC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas