Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ST priekšsēdis Laviņš: Nelielā pieredze ST ir trūkums jaunajā amatā

Tikai dažu nedēļu darba pieredze Satversmes tiesā (ST) ir trūkums konstitucionālās tiesas priekšsēdētāja amatā, trešdienas rītā atvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atzina nule par ST priekssēdētāju ievēlētais tiesnesis Aldis Laviņš.

Līdz šim viņš darbojies lielākoties ar civiltiesiskajiem un administratīvajiem jautājumiem un konstitucionālās tiesības ir joma, kurā kā jurists viņš ir darbojies mazāk. Tāpēc kļūšana par ST priekšsēdētāju viņam esot neliels pārsteigums un viņš uzskatāms par kompromisa figūru, jo pirmajās divās ST vadītāja vēlēšanu kārtās izvirzītie kandidāti Uldis Ķinis un Gunārs Kusiņš guva vienādu balsu skaitu.

Laviņš gan pārliecināts, ka šim amatam nepieciešamā pieredze nāks ar laiku.

Jau vēstīts, ka trešajā Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja vēlēšanu kārtā par ST priekšsēdētāju ievēlēts Aldis Laviņš, portālu Diena.lv informēja ST.
Laviņš ST tiesneša amatā ir stājies 25.aprīlī. Līdz darbam ST viņš ir bijis Augstākās tiesas tiesnesis, pirms darba Augstākajā tiesā viņš vairākus gadus ir vadījis Administratīvo apgabaltiesu.

Pēc divām vēlēšanu kārtām ST priekšsēdētāju neizdevās ievēlēt. Uz amatu pretendēja bijušais Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš un līdzšinējais tiesas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ķinis. Viņi otrajā vēlēšanu kārtā ieguva vienādu balsu skaitu.

ST priekšsēdētāja vēlēšanas un tā pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas