Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumi

Pirmdien visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, tās pirmsākumi meklējami jau 1925. gadā, kad Ženēvā norisinājās Pasaules konference bērnu labklājībai. Starptautiskā bērnu aizsardzības diena ir kā nemainīga tradīcija daudzās pasaules valstīs un šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti bērniem un bērnu drošībai. 

Rīgā 

Rīgā, Vērmanes dārzā ar krāšņu notikumu programmu tiks uzsākta pirmā Bērnu grāmatu nedēļa Latvijā. Tās ietvaros līdz 7. jūnijam dažādās Latvijas vietās notiks radošas un atraktīvas lasīšanas veicināšanas aktivitātes – lasīšanas un stāstīšanas sacensības, konkursi, izstādes, spēles, radošās darbnīcas un citas norises, portālu Diena.lv informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts. Pasākumi sāksies brīvdabas estrādē 10.00, kur būs iespēja skatīties dokumentālās filmas par Zviedrijas bērnu kultūru un LNB lasīšanas veicināšanas programmu Bērnu un jauniešu žūrija. Savukārt vēlāk ar īpašu parādi un konkursu tiks atzīmēta iemīļotās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes grāmatu varones Pepijas Garzeķes 70. dzimšanas diena. Visas dienas garumā bērni varēs piedalīties arī Latvijas grāmatu izdevniecību rīkotajās aktivitātēs. Papildus informācija LNB mājas lapā.

Tāpat pirmdien Latvijas Neredzīgo bibliotēkas teritorijā pasākumā Mēs esam dabas bērni viesosies policijas tēli - Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, būs gleznošanas darbnīcas un suņu paraugdemonstrējumi. 

Bet Ķīpsalā  no plkst.11 līdz 15 Pilsētas Jahtkluba piestātnē notiks Bērnu aizsardzības dienai veltīts labdarības pasākums Daugava zem burām, kurā gan tiks sniegta informācija par drošību uz ūdens, gan būs iespējams vizināties ar jahtām un katamarāniem.

Tāpat pēc rekonstrukcijas 1. jūnijā tiks atklāts Ziedoņdārzs, kur, lai gan pasākumi nenotiek bērnu dienas ietvaros, uzstāsies pūtēju orķestris Auseklītis un jauniešus izklaidēs sporta kluba Eži pārstāvji. 

No pulksten 12 līdz 15 Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcas teritorijā norisināsies dārza svētki pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas personālam.

Saules muzejs piedāvā bezmaksas ekskursijas un aicina mazos apmeklētājus un viņu vecākus doties izzināt Visuma plašumus un atrast savu Sauli. 

Novados 

Valkas pilsētas kultūras namā par godu šai dienai veltīts pasākums - Sveika, mīļā vasariņa, kura laikā no 14.00 1.stāva foajē bērnus uz radošajām darbnīcām Esi iecietīgs, esi labestīgs! aicina Latvijas Sarkanais Krusts. Tāpat bērni varēs rotaļāties ar mīkstajiem un krāsainajiem klučiem. Bet 17.30 no kultūras nama sāksies Ģimeņu gājiens. Tajā aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem. Mazos dalībniekus aicina izrotāt savus riteņus, rotaļu ratus, skrejriteņus un mašīnītes - skaistāk izrotāto braucamrīku īpašnieki tiks pie balvām. 18.00 kultūras nama lielajā zālē sāksies bērnu dziesmu un deju koncerts, savukārt, bet ap 18.45 sāksies projekta Kinopunkts piedāvātā jaunāko, Latvijā ražoto animācijas filmu programma Multenītes Pavasarī.

Jūrmalas Kultūras centrā būs skatāma izrāde bērniem un vecākiem Misija Krokodils. Piedzīvojumu komēdija Misija Krokodils ir pilna negaidītu notikumu un noslēpumu, un komēdijas varoņi iekļūst dažādās sarežģītās situācijās. 

Izrādi iestudējis režisors Armands Ekštets. Surikāta lomā iejuties Enriko Avots, Papagaili atveido Inta Bankoviča, Flamingo tēlo Gerda Dinsberga, bet Krokodila tēlā iejuties Ekštets. Izrāde domāta četrus līdz desmit gadus veciem bērniem un viņu vecākiem. Izrāde sāksies plkst.11. Tās apmeklējums - bez maksas.

Rēzeknes Centrālās bibliotēka sagaidot šo notikumu, saviem lasītājiem piedāvās jaunas bērnu grāmatas.

Bet Daugavpilī Skulptūru dārzā 1. jūnijā plkst.22.00 īsfilmu festivāla Greipfrūts animācijas filmu programma no Suzdaļas animāciju filmu festivāla.

Krāslavā 10.00 pilsētas laukumā notika mazo novadnieku svētki.

Kocēnu pagastā plkst.18 notiks publiskā bērnu rotaļu laukuma atklāšanas pasākums pirmsskolas izglītības iestādes Auseklītis teritorijā. Pasākumu ar svinīgu lentes pārgriešanu un uzrunu atklās Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis, bērni kopā ar vecākiem varēs iesaistīties aktivitātēs, būs arī svētku kliņģeris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas