Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Štokenbergs: Kampaņas atmaksājušās, jo Jāņu naktī uz ceļiem nav bojāgājušo

Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) atzinīgi novērtējis iekšlietu dienestu darbību pirmssvētku dienā un Jāņu naktī, jo nakts pagājusi bez bojāgājušajiem uz ceļiem.

Štokenbergs uzskata, ka šībrīža Līgo svētku statistika ceļu satiksmes negadījumu jomā apliecina, ka kampaņas par satiksmes drošību ir efektīvas un atmaksājas, aģentūru BNS piektdienas rītā informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Ministrs izteicis atzinību Valsts policijai par veikto darbu, ka arī par ieguldījumu prevencijas jomā.

Vienlaicīgi Štokenbergs aicina iedzīvotājus būt tikpat saprātīgiem un nesēsties pie stūres alkohola reibumā arī atlikušajās svēku dienās.

Jau ziņots, ka iekšlietu dienesti svētku laikā strādā pastiprinātā režīmā. Jāņu naktī uz ceļiem strādāja 500 policijas darbinieku.

Naktī aizturēti 17 autovadītāji alkohola reibumā, kā arī 66 velosipēdisti reibumā. Ceļu satiksmes negadījumos cietuši septiņi cilvēki, bojāgājušo nav.

Valsts policijas Prevencijas nodaļas vadītājs Edmunds Zivtiņš pieļauj, ka aizvadītajā Jāņu naktī aizturēto autovadītāju skaits alkohola reibumā varētu būt mazākais, kāds jebkad fiksēts šajā svētku naktī Latvijā.

Jau vēstīts, ks apjomīgas sociālās kampaņas par drošību uz ceļiem Ceļu satiksmes un drošības direkcija uzsāka pēc 2000.gada tā saucamajiem asiņainajiem Jāņiem, kad uz ceļiem vasaras saulgriežu brīvdienu laikā avārijās dzīvību zaudēja 26 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas