Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Streļčenoks: Esmu ieguvis lielu uzticības kredītu turpmākajam darbam

Nule ieceltais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, vērtējot Saeimas vienprātīgo balsojumu, atzina, ka ir ieguvis lielu uzticības kredītu turpmākajam darbam.

Streļčenoks pēc apstiprināšanas KNAB vadītāja amatā, vērtējot vienbalsīgo balsojumu, žurnālistiem sacīja, ka, tiekoties ar frakcijām, acīmredzot ir ieguvis lielu uzticības kredītu turpmākajam darbam. Saeimas lēmumu viņš vērtēja pozitīvi.

Viņš arī uzsvēra, ka politiķus nevērtē pēc piederības konkrētam politiskajam spēkam.

KNAB priekšnieks savā pirmajā darbadienā tiksies ar biroja kolektīvu, lai izklāstītu principus, pēc kuriem darbosies jaunajā amatā. Uz jautājumu, vai viņam ir pietiekama autoritāte kolēģu vidū, Streļčenoks atbildēja, ka viņam tāda esot. Šāda sajūta viņam pastiprinājusies laikā, kad viņš nolēma kandidēt uz biroja vadītāja amatu.

Viņš arī norādīja, ka savu darbu darīs "tikai un vienīgi atbilstoši normatīvajiem aktiem, sirdsapziņai un sabiedrības labā".

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien vienprātīgi, 92 deputātiem balsojot par, KNAB vadītāja amatā ievēlēja līdzšinējo biroja darbinieku Streļčenoku. Pirms balsojuma debašu nebija.

Jau vēstīts, ka konkursā uz KNAB vadītāja amatu kopumā tika saņemti 13 pieteikumi. Konkursa otrajā kārtā tika pieci kandidāti, tostarp Streļčenoks.

Valdība Streļčenoka kandidatūru KNAB vadītāja amatam atbalstīja 15.novembra sēdē, un lēmums bijis vienprātīgs.

Jauns vadītājs KNAB bija jāmeklē, jo par dažādiem pārkāpumiem no amata atbrīvoja iepriekšējo KNAB šefu Normundu Vilnīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piedāvā samazināt slimības lapu kompensācijas

Turpinoties diskusijām par darbnespējas lapu apmaksas izmaiņām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina samazināt darbnespējas lapu kompensācijas, turklāt šādai diskusijai ir gatava arī Labklājības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas