Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Teikmanis aicina Itāliju atbalstīt Latvijas centienus iestāties eirozonā

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicinājis Itāliju atbalstīt Latvijas centienus iestāties eirozonā, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Trešdien, 27.martā, notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra A.Teikmaņa politiskās konsultācijas ar Itālijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāru - vēstnieku Mikeli Valensizi.

Sarunu ietvaros puses novērtēja labās un ciešās divpusējās attiecības, vienlaicīgi paužot pārliecību par iespējām tās padziļināt, īpaši saistībā ar gaidāmo trio prezidentūru ES Padomē un 2015. gadā notiekošo EXPO Milānā, kurā Latvija savu dalību apstiprinājusi kā viena no pirmajām, kas tiek atbilstoši novērtēts no Itālijas puses.

M.Valensize sarunas ietvaros pauda gandarījumu par Baltijas valstu vēstniecību Romā iniciatīvu organizēt kopīgo Baltijas valstu ekonomisko prezentāciju, iepazīstinot ar šī Eiropas stabilā un augošā makroekonomiskā reģiona izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu un ekonomisko potenciālu.

A.Teikmanis aicināja Itāliju atbalstīt Latviju sarunās par dalību OECD, kā arī tās centienos pievienoties eirozonai, uzsverot Latvijas ekonomisko stabilitāti un ilgtspējību, uz ko saņēma Itālijas puses izpratni un atbalstu.

Piedaloties Itālijas Ārlietu ministrijas, diplomātiskā korpusa un citu Itālijas institūciju pārstāvjiem, Latvijas goda konsuliem Itālijā, kā arī diasporas pārstāvjiem, A.Teikmanis atklāja Latvijas vēstniecības Romā jaunās telpas. Svinīgā pasākuma ietvaros valsts sekretārs pasniedza Ministru Kabineta Atzinības rakstu Latvijas goda ģenerālkonsulei Milānā Patrīcijai Siņjorīni par ilgstošu, neatlaidīgu un pašaizliedzīgu darbu Latvijas valsts un pilsoņu labā. Savas uzrunas ietvaros A.Teikmanis uzsvēra tuvākajos gados gaidāmos nozīmīgos notikumus un izaicinājumus, tai skaitā Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas potenciālu kultūras saikņu stiprināšanai, Latvijas prezidentūru ES Padomē un Milānas EXPO 2015. gadā kā ekonomisko attiecību un Latvijas tēla atpazīstamības veicināšanas iespēju.

Turpinot uzsākto sadarbību ar mākslinieci Ivetu Vecenāni, vēstniecības jaunajās telpās tiks atklāta izstāde Saule uz sliekšņa. Izstāde ir kā turpinājums 2012.gada decembrī notikušās Baltijas valstu kultūras nedēļas Dzintara gaismā: Dzintara zemju atklāšana - Lietuva, Latvija, Igaunija ietvaros veidotā dzintara diega instalācijai.

Etrusku laikā Itālijas teritoriju sasniegušais Baltijas dzintars līdz ar Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas tematisko līniju Dzintara ādere ieguvis jaunu dimensiju, ne tikai veicinot tautu un kultūru savstarpējo sinerģiju, bet arī kalpojot par pamatu jauniem atklājumiem par dzintaru un tā pielietojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas