Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tilžā atvērs ātrās palīdzības brigādes punktu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests Balvu novada Tilžā piektdien atklās ātrās palīdzības brigāžu punktu. Līdz šim Tilžas un tā apkārtējo pagastu iedzīvotājus apkalpoja NMP brigādes no Balvu pilsētas.

„Līdz šim neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm nokļūšana pie pacientiem nereti bija apgrūtinoša, jo reizēm brigādei pēc izsaukuma saņemšanas nācās mērot pat 60 kilometrus tālu ceļu, turklāt daudzviet pa stipri izdangātu zemes ceļu. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze: šādu izsaukumu bijis ne mazums,” uzsver NMP dienesta Balvu un Tilžas brigāžu vadītāja Elita Jeromāne.

Ar Tilžas NMP brigāžu punkta atvēršanu valsts NMP dienests turpina ātrās palīdzības brigāžu pietuvināšanu iedzīvotājiem. NMP dienesta vadītāja Renāte Pupele stāsta, ka tas ļaus brigādēm ātrāk ierasties pie pacienta vai cietušā un savlaicīgi sniegt neatliekamo palīdzību. Iepriekš, lai brigādes nokļūtu līdz pacientam, daudzviet tām ceļā nācās pavadīt stundu un pat vairāk.

Visā valstī ir apzinātas vairāk nekā 30 vietas, kur tuvāko gadu laikā būtu izveidojami šādi jauni brigāžu atrašanās punkti.

Jaunatvērtais NMP dienesta brigāžu punkts sniegs neatliekamo palīdzību galvenokārt Tilžas, kā arī Rugāju un Baltinavas novada iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas