Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TM virzīs grozījumus Krimināllikumā, lai paredzētu sodu par viltus ziņu izplatīšanu

Tieslietu ministrija (TM) plāno virzīt grozījumus Krimināllikumā, lai nepārprotami paredzētu sodu par viltus ziņu izplatīšanu, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pastāstīja TM pārstāvis Uldis Zemzars.

Komisijas sēdē šis jautājums tika skatīts, jo deputāts Andris Skride (AP) bija iesniedzis priekšlikumus par administratīvo sodu noteikšanu par viltus ziņu izplatīšanu saistībā ar epidemioloģiskajiem jautājumiem. Pēc sēdē izskanējušajiem argumentiem par labu kriminālsoda nevis administratīvā soda noteikšanai parlamentārietis šos priekšlikumus atsauca.

TM šos priekšlikumus plāno iesniegt Saeimā skatīt paredzētos citos Krimināllikuma grozījumos uz otro lasījumu, un provizoriski tas varētu notikt decembrī vai janvārī.

Zemzars skaidroja, ka jau pašlaik pie atbildības par viltus ziņām var saukt pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. TM atbildīgā darba grupa pašlaik strādā pie variantiem, kā nepārprotami Krimināllikumā noteikt sodu par viltus ziņu izplatīšanu. Ministrijas pārstāvis skaidroja, ka viens variants paredz "huligānisma pantā" noteikt sodu par nepatiesu ziņu vai izdomātu ziņu izplatīšanu, kas traucē sabiedrisko mieru vai kārtību.

Skride kritiski novērtēja to, ka nepilnu divu gadu laikā Covid-19 pandēmijas apstākļos šādi grozījumi jau nav veikti. Deputāts Vitālijs Orlovs (S) sēdē aktualizēja jautājumu, cik viegli vai grūti policijai būs atšķirt viltus ziņas situācijās, ja mediķi paudīs atšķirīgus viedokļus.

TM pārstāvis skaidroja, ka viedokļu izteikšana netiks sodīta, taču varēs vērtēt soda piemērošanu par, piemēram, nepatiesu izteikumu, ka vakcinācijas dēļ potētie cilvēki pēc kādiem gadiem nomiršot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas