Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Turpinās diskutēt par veselības aprūpes sasaiti ar nodokļu nomaksu

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā Veselības darba grupa turpinās diskusijas par veselības aprūpes sasaiti ar nodokļu nomaksu, par to pēc divu stundu garās sēdes žurnālistus informēja Kučinskis.

Premjers atklāja, ka darba grupa nesprieda par konkrētu veselības nozares finansējuma avotu, tomēr tā bija vienisprātis, ka budžetā papildus resursi netiks meklēti.

"Vairs nedebatēsim par naudas noņemšanu pensionāriem, bet domāsim, kā veselības aprūpes pakalpojumus sasaistīt ar nodokļu samaksu. Domāsim šajā virzienā," sacīja Kučinskis.

Viņš gan atturējās sniegt detalizētāku informāciju, jo darba grupā panākta konceptuāla vienošanās, tomēr konkrēts piedāvājums vēl tiks meklēts. Kučinskis tikai piebilda, ka plānotās reformas veselības finansējumā nenozīmēs izmaiņas nodokļos.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) žurnālistiem norādīja, ka šodien darba grupā panākta vienprātība par to, ka jāturpina diskusijas par veselības aprūpes sasaisti ar nodokļu nomaksu, bet tā ir tikai "zaļa ideja".

"Veselības aprūpe ir jāsaista ar sociālajām iemaksām, jo tad varētu redzēt statistiku, cik daudz veselības pakalpojumu saņēmēju ir nodokļu maksātāji. Tāpat tas būtu papildus ieguvums, jo cilvēki saprastu, kāpēc jāmaksā sociālās iemaksās," teica finanšu ministre.

Kā ziņots, valdība 9.maijā atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējumam, risinājums vēl tiks meklēts.

Līdz šim izskanējušas dažādas versijas par iespējamo finansējuma avotu veselībai, tostarp minēta sociālo iemaksu likmes palielināšana.

Top komentāri

Tukšas runas
T
"Veselības aprūpe ir jāsaista ar sociālajām iemaksām, jo tad varētu redzēt statistiku, cik daudz veselības pakalpojumu saņēmēju ir nodokļu maksātāji." Vai to šobrīd nevar noskaidrot bez reformām?
Runā muļķības
R
Finanšu ministre ir ļoti gudra sieviete, bet stāsta, ka: "tas būtu papildus ieguvums, jo cilvēki saprastu, kāpēc jāmaksā sociālās iemaksas," Latvijā jau 20 gadu ir sistēma, ka sociālās garantijas ir tieši proporcionālas sociālajām iemaksām. Bet aplokšņu algas vienalga plaukst un zeļ.
Vai operāciju apturēs pusceļā?
V
Kā viņi domā sasaistīt veselības aprūpes pieejamību ar sociālajām iemaksām? Tam, kam sociālās iemaksas ir no lielākas algas, būs lielāka veselības aprūpe? Un ,vai tam, kuram sociālās iemaksas ir no minimālās algas, bet pārējo saņem aploksnē, operāciju apturēs pusceļā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas