Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ugunsdzēsēji nedēļas nogalē glābuši arī stārķēnu un zalkti

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 13.jūnija plkst. 6.30 līdz 15.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 121 izsaukumu – 64 uz ugunsgrēkiem un 42 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portāls Diena.lv uzzināja VUGD. Tāpat glābēji nedēļas nogalē snieguši palīdzību nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem un putniem.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem – Cesvaines novadā mazs stārķēns bija izkritis no ligzdas, Babītes novadā zalktis atradās kādā privātmājā, savukārt Aizkraukles novadā putns bija sapinies elektrības vados. Glābēji palīdzēja dzīvniekiem un stārķēnu iecēla atpakaļ ligzdā, zalkti notvēra un mežā palaida brīvībā, bet putnu atbrīvoja no vadiem un tas aizlidoja.  

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji četras reizes devās uz izsaukumiem, kuros dega vieglās automašīnas – vienā gadījumā dega arī apkārt esošais mežs. Sestdien plkst.15.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Stopiņu novada Vālodzēm, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka 6m2 platībā dega vieglā automašīna un tai apkārt, 100m2 platībā, arī meža zemsedze. Plkst. 16.29 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Sestdien plkst. 18.31 tika saņemts izsaukums uz Priekules novada Priekules pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāva koka kūts, kura atradās tuvu dzīvojamai mājai. Ugunsdzēsēji glābēji nosargāja no uguns dzīvojamo māju un plkst. 20.10 likvidēja 40m2 lielo ugunsgrēku kūts ēkā.

Naktī plkst. 1.33 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lauku ielu Rēzeknē, kur ar atklātu liesmu dega pirts bēniņi un jumts 20m2 platībā un malka 3m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 3.14 un kā tā iespējamais izcelšanās iemesls tiek minēts īssavienojums elektroierīcēs.  

Plkst. 3.52 ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur starp Akmens un Vanšu tiltu Daugavā no kuģīša bija noplūdusi eļļa. Lai novērstu eļļas tālāku izplatību upē, ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja absorbējošās bonas 10 metru garumā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz sešiem izsaukumiem saistībā ar ugunsgrēkiem, kuri izcēlās no bez uzraudzības atstāta ēdiena uz plīts un vienā no šiem ugunsgrēkiem cieta cilvēks. Svētdien agri no rīta plkst. 5.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Kalna ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikumu vietā tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 60 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem. Plkst. 5.58 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Pirmdienas naktī plkst. 1.10 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Vircavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā šķūnī. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāva neapsaimniekota koka ēka 90m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.4.25.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sausā zāle, skaidas, dēļu kaudze, koks, baļķi, žogs, sadzīves priekšmeti, zāles pļāvējs, matracis, elektrības sadales skapis, ēkas grīda, siena un jumta konstrukcijas, mikroautobuss, dārza māja un dzīvojamās mājas dūmvadā esošie sodrēji. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas