Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas prezidenta kundze tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām

Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska trešdien, 31.janvārī, tiksies ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, bet ceturtdien, 1.februārī, Rīgā piedalīsies starptautiskajā konferencē Krievijas karš pret bērniem.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ar Zelensku tiksies trešdien plkst.14 Rīgas pilī. Tikšanās laikā puses plāno apspriest atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, cilvēktiesību situāciju Ukrainā, kā arī Krievijas prettiesiski deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu. Pēc tikšanās paredzēta īsa ekskursija pa Rīgas pili, lai Zelenskai prezentētu audiogidu ukraiņu valodā.

Paredzēts, ka pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Ministru kabinetā plkst.14.50 notiks Ukrainas prezidenta kundzes tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV). Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone, puses plāno pārrunāt humāno un cita veida Latvijas atbalstu Ukrainas tautai un situāciju saistībā ar Krievijas veiktajiem kara noziegumiem pret Ukrainas iedzīvotājiem, ieskaitot sievietes un bērnus.
 
Plānots, ka Rinkēvičs un Zelenska ceturtdien, 1.februārī, piedalīsies konferencē "Krievijas karš pret bērniem", kurā diskutēs par Krievijas saukšanu pie atbildības par prettiesiski īstenotajām bērnu deportācijām no pagaidu okupētajām teritorijām Ukrainā, kā arī tiks pārrunāti veidi, kā sekmēt Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu.
 
Pasākuma rīkotāji atzīmē, ka saskaņā ar Ukrainas Valsts informācijas biroju uz Krieviju vai Baltkrieviju deportēti vai piespiedu kārtā pārvietoti ir 19 5461 bērni. Līdz šim izdevies Ukrainā atpakaļ atvest 387 bērnus jeb mazāk nekā 0,2% no prom aizvestajiem bērniem.
 
Konferenci organizē Ukrainas vēstniecība Latvijā, Ukrainas Ārlietu ministrija, Latvijas Ārlietu ministrija, Ukrainas prezidenta administrācija, projekts "Bring Kids back UA" un Bērnu slimnīcas fonds kopā ar citiem atbalstītājiem.
 
Zelenska Latvijas apmeklējuma laikā tiksies arī ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kuri sniedz atbalstu Ukrainai, kā arī ukraiņu diasporas pārstāvjiem un Latvijā patvērumu radušajiem Ukrainas bēgļiem. Tāpat paredzēts Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējums, kur tiks prezentēts audiogids ukraiņu valodā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas