Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ušakovs: Piedāvājums pašvaldību nākamā gada budžetiem ir tālu no ideāla

Valdības piedāvājums pašvaldību nākamā gada budžetiem joprojām ir tālu no ideāla, ceturtdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Vienlaikus viņš norādīja, ka situācija ir labāka, nekā bija plānots sākumā, jo "sākotnējās ieceres bija tuvu katastrofai ārkārtīgi lielam pašvaldību skaitam". N.Ušakovs skaidroja, ka šogad pašvaldības saņem 82% no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumiem un jau tagad to situācija ir smaga, bet nākamgad pašvaldību IIN ieņēmumu proporciju plānots samazināt līdz 80%.

Viņaprāt, patlaban vēl ir pāragri runāt par Rīgas nākamā gada budžetu, jo, lai arī kompromiss ar valdību par 80% IIN ieņēmumiem un garantētā minimālā ienākuma pabalstu līdzfinansējuma saglabāšanu ir panākts, sarunas ar aizdevējiem turpinās un nav nekādu garantiju, ka pieņemtie lēmumi netiks pārskatīti.

Kā ziņots, budžeta konsolidācijā 2012.gadā tiek plānots mainīt IIN proporciju starp valsti un pašvaldībām, palielinot valsts daļu līdz 20%. Šogad pašvaldību budžetos nonāk 82% no IIN ieņēmumiem, bet valsts budžetā – 18%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas