Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns
Ušakovs Rīgas domes Facebook lapās līdz ST spriedumam turpinās komunicēt arī krieviski, to nodrošinot par saviem personīgajiem līdzekļiem

Ušakovs samaksājis VVC noteikto sodu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) samaksājis Valsts valodas centra (VVC) uzlikto 140 eiro sodu, un turpmāk Rīgas domes lapas sociālajā portālā Facebook krieviski un angliski uzturēšot par saviem līdzekļiem.

Ušakovs šodien sociālajā portālā Facebook raksta, ka no personīgajiem līdzekļiem samaksājis VVC uzlikto sodu par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem Facebook komunicē krieviski un angliski. Pašreiz tiek gatavota prasība Satversmes tiesai (ST) un arī jurists tiekot apmaksāts no privātiem līdzekļiem.

"Līdz ST spriedumam esošās Rīgas domes Facebook lapas krieviski un angliski uzturēšu es pats un mani kolēģi. Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski," raksta Rīgas mērs.

Viņš norādījis, ka tādējādi saziņa ar rīdziniekiem citās valodās nokļūst pilnībā ārpus Valsts valoda likuma jurisdikcijas, tā kā šo saziņu neīstenos pašvaldība, bet gan vienkārši personu grupa, kas vēlas palīdzēt pašvaldībai un rīdziniekiem.

Jau ziņots, ka 13.martā stājās spēkā Ušakovam piemērotais 140 eiro naudas sods saistībā ar pašvaldības īstenoto saziņu sociālajos tīklos arī svešvalodās - krievu un angļu valodā. Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas preses pārstāvis Raimonds Ločmelis apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnese Ludmila Poļakova, tiesnesis Guntars Stūris un tiesnese Daiga Kalniņa saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu nolēma atteikt ierosināt apelācijas tiesvedību, jo nepastāv tās ierosināšanas pamati.

Rīgas domes priekšsēdētājs vakar, 14.martā, paziņoja, ka par tiesas spriedumu, kas atstāja spēkā VVC uzlikto 140 eiro sodu, viņš vērsīsies Satversmes tiesā (ST) un Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Rīgas mērs sociālajā portālā Facebook rakstīja, ka agrāk ir atturējies un nav komentējis Latvijas tiesu lēmumus. Taču šajā situācijā instanču lēmumi esot politiski, neprofesionāli un nekompetenti. "Tiesnešiem, kas pieņēma šādu lēmumu, nav vietas tiesu sistēmā. Tieši šādu tiesnešu dēļ Latvijas sabiedrība sen pārstāja ticēt tiesu varas godīgumam un taisnīgai attieksmei. Un par abu lēmumu kvalitāti šobrīd tiek gatavota sūdzība Tieslietu padomei," raksta Ušakovs.

Savukārt Latvijas tiesnešu biedrības vadītājs Juris Siliņš aģentūrai LETA paskaidroja, ka Rīgas mēra paziņojums, ka tiesas spriedums ir politisks, neprofesionāls un nekompetents, nav saprotams, jo "tas nav balstīts uz juridiskiem faktiem".

"Diemžēl augstu valsts amatpersonu nepamatoti kritiska izteikšanās par tiesnešiem un tiesu varu kopuma nav retums," secināja biedrībā, paužot, ka "katram ir tiesības uz konstruktīvu kritiku, taču, ja tā izskan no augstu amatpersonu puses, tā nedrīkst būt neargumentēta".

Top komentāri

Māris Jonovs
Vai privātpersonu grupa Ušakova vadībā, pārņemot savā valdīšanās šīs FB lapas, ir kompensējusi rīdziniekiem šo FB lapu tapšanā un uzturēšanā ieguldītos milzu līdzekļus? Vai lapu pārņemšana no pašvaldības notikusi likumīgi, veicot izsoli, un arī citiem tika dota iespēja iegādāties šīs lapas? Bail, ka atbildes ir nē — NU, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli ir piesavinājies Domes īpašumu.
Nez vai spēsi komunicēt,ja rīdzinie
N
Rīgā dzīvo romi,ebreji,ukraiņi,baltkrievi,vācieši,kubieši,meksikāņi, pakistānieši,sīrieši,ķinieši,lietuvieši,poļi,francūži,un citi tautu pārstāvji...
ieva
i
Ušaks ir viens liels URLA!!! Tādus nošaut par maz, kuri ir kaitniecīgi Latvijai un latviešiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas