Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Uzņēmējdarbības un līderības nometnē Ventspilī vidusskolēni izstrādās ilgtspējīgus biznesa projektus

Šonedēļ Ventspilī notiek izglītības organizācijas Junior Achiement Latvia (JA Latvia) organizētā jauniešu uzņēmējdarbības un līderības nometne, kas vienuviet pulcēs 29 talantīgākos vidusskolēnus no dažādiem Latvijas reģioniem. Nometnes laikā jaunieši attīstīs savas uzņēmējspējas un inovēšanas prasmes, komandās strādājot pie tehnoloģijās balstītu biznesa konceptu izstrādes, fokusējoties uz ilgtspēju.

Izglītojošā līderības nometnē “Junior Achievement Unlocked” tiek aicināti talantīgi Latvijas jaunieši, kuri visa gada garumā ir pierādījuši savas spējas līderībā – izveidojuši Latvijā labākos skolēnu mācību uzņēmumus, izturējuši atlasi un uzņemti JA Latvia Līderu programmā, kā arī parādījuši izcilus un teicamus mācību rezultātus valsts olimpiādēs.

“Šajā nometnē pulcējas jaunieši, kam nākotnē ir potenciāls dot lielu pievienoto vērtību Latvijas biznesa videi un sabiedrībai kopumā. Mūsu uzdevums ir šo potenciālu stiprināt. Nometnes programma ir veidota tā, lai jauniešiem dotu iespēju intensīvi dažu dienu laikā praktizēt savu līderību, sadarbības spējas, problēmsituāciju risināšanu un citas personības izaugsmei ļoti svarīgas prasmes,” saka izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” vadītājs Jānis Krievāns.

Sešu dienu garumā, no 22. – 27. jūlijam, Ventspils Augstkolas telpās, skolēni komandās strādās pie inovatīvu biznesa projektu izstrādes, ko nometnes noslēgumā tie prezentēs un aizstāvēs žūrijai. Procesā tiks apgūtas zināšanas par jaunuzņēmumu izveides ciklu – no idejas un prototipēšanas līdz biznesa modelēšanai un mārketingam, un praktiski darbosies Latvijas uzņēmēju un biznesa vides profesionāļu vadībā. Nometnes satura un aktivitāšu izstrāde sadarbībā ar Business Academy komandu.

Plašā nometnes programma ietver arī dažādas līderības prasmes attīstošas meistarklases un izaugsmes treniņus, bet vakara cēlienos skolēni ar ekspertiem diskutēs par personības attīstīšanu, sasniegumiem biznesā un aktualitātēm sabiedrībā. Šogad sarunu ciklā skolēnus iedvesmos tādas Latvijas biznesa vidē un uz politiskās skatuves pazīstamas personības kā – Inese Vaidere, Eiropas Parlamenta deputāte, Aigars Rostovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents, Eurochambres prezidenta vietnieks, Guntars Kokorevičs, CleanR Grupas padomes priekšsēdētājs un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) viceprezidents. Diskusijas būs iespējams vērot tiešraidē ikvienam interesentam - vietnēs Diena.lv un Junior Achievement Latvia Facebook kontā – 23., 24. un 25.jūlijā plkst.19.00.

26. jūlijā no plkst. 17.00 tiešraidē no Ventspils būs iespējams vērot, kā jauniešiem veicies nedēļas garumā un sekot līdzi komandu ideju BUSINESS PITCH, lai prezentētu nometnes laikā attīstīto biznesa ideju projektus.

“Ieguldīt jauniešu potenciāla stiprināšanā nozīmē investēt Latvijas nākotnes attīstībā. Šī jauniešu paaudze jau pavisam drīz būs pilnvērtīgi Latvijas darba tirgus un ekonomikas dalībnieki, tādēļ gan man, gan CleanR Grupai ir būtiski atbalstīt Junior Achievement iniciatīvas, kas pēc būtības ir vērstas uz valsts dinamiskas attīstības veicināšanu. Līderības nometne pulcē aktīvus, zinošus un zinātkārus jauniešus no visas Latvijas, kas nometnē iegūtās zināšanas tālāk izmanto jaunu ideju ierosmei un līdzcilvēku iedvesmošanai. Un jāatzīst, ka iedvesma ir abpusēja,” saka “CleanR Grupa” padomes priekšsēdētājs un Junior Achievement Līderu programmas iniciators Guntars Kokorevičs.

“Ventspils valstspilsētas pašvaldība jau vairākus gadus sadarbojas ar organizāciju Junior Achievement Latvia, veiksmīgi realizējot izglītojošus un motivējošus pasākumus Ventspils skolēniem. Augsti novērtējam mūsu izglītības iestādēs sniegto iespēju jebkuram skolēnam apgūt uzņēmējdarbības pamatus, izkopt līderību un aktīvi darboties skolēnu mācību uzņēmumu pasākumos. Pateicoties zinošiem pasniedzējiem, viņu sniegtajam atbalstam un motivācijai augstus panākumus konkursos ieguvuši daudzi skolēnu mācību uzņēmumi. Mums tiešām ir ar ko lepoties! JA Latvia nometne Ventspilī notiek jau 7. gadu. Šāda nometne motivē skolēnus aktīvi darboties uzņēmējdarbībā,  apgūt jaunas biznesa prasmes, saņemt mentoru atbalstu. Nometnē skolēni iegūst jaunus kontaktus, pieredzi, kura noderēs savu uzņēmumu veidošanā nākotnē,” piebilst Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aigo Gūtmanis.

“Junior Achievement Unlocked 2024” organizē Junior Achievement Latvia, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome un vides pakalpojumu nozares līderis “CleanR Grupa”, informatīvi atbalsta portāls Diena.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas