Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakcinācijas pret Covid-19 temps nemainīgi zems arī ceturtdien

Arī ceturtdien Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 temps saglabājies nemainīgi zems, līdz ar to šīs nedēļas vidējais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits patlaban ir 5430 jeb par 67 vairāk nekā pagājušajā nedēļā, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini, balstoties uz Nacionālā veselības dienesta (NVD) datiem.

Ceturtdien pret Covid-19 kopumā savakcinēti 4028 cilvēki, no tiem 1902 tikuši pie vakcīnas pirmās devas, 1599 - pie otrās, bet 527 sapotēti ar Johnson & Johnson (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

NVD statistika par pēdējām dienām vēl varētu mainīties, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām ievada vienotajā datubāzē tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts - bieži tas tiek darīts pat ar vairāku dienu nobīdi. Piemēram, ceturtdienas rītā NVD rīcībā bija dati par 5506 trešdien vakcinētiem cilvēkiem, bet piektdienas rītā, datus aktualizējot, šis skaitlis ir palielinājies par 619 jeb līdz 6125.

Kopumā gan redzams, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps joprojām vairākas reizes atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 600 cilvēku.

Ceturtdien Latvijā vakcinēšanā pret Covid-19 iesaistījušās 148 ārstniecības iestādes. Visaktīvākie potētāji bijuši Veselības centru apvienības, Veselības centra 4 un Dzelzceļa veselības centra mediķi, kuri savakcinējuši attiecīgi 503, 395 un 225 cilvēkus.

No visiem ceturtdien poti pret Covid-19 saņēmušajiem lielākā daļa bijuši cilvēki, kuri neietilpst nevienā prioritāri vakcinējamajā grupā. Sapotēti arī 657 seniori vecumā virs 60 gadiem, 294 personas ar hroniskām slimībām, 143 ārstniecības personas, 54 izglītības iestāžu darbinieki un 18 sociālās aprūpes iestāžu klienti, bet pārējo sabiedrības grupu pārstāvji vakcinēti mazāk.

29.jūlijā Latvijā izpotētas 1816 Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas pirmās devas un 1345 šīs vakcīnas otrās devas, 86 Moderna vakcīnas pirmās devas un 230 šīs vakcīnas otrās devas, 24 AstraZeneca vakcīnas otrās devas, kā arī 527 J&J vakcīnas devas, liecina NVD dati.

Līdz ceturtdienai ieskaitot Latvijā kopumā izpotētas 728 220 Pfizer/BioNTech vakcīnas devas, 293 834 AstraZeneca vakcīnas devas, 219 884 Moderna vakcīnas devas un 98 509 J&J vakcīnas devas.

Līdz šim Latvijā kopumā veiktas 1 340 407 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, tostarp vakcīnas pirmo devu saņēmuši 662 983 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 677 424 cilvēki. Par vakcinācijas kursu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši AstraZeneca, Pfizer/BioNTech vai Moderna ražotās potes abas devas vai J&J meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 887 600 iedzīvotāju, tātad pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu līdz šim saņēmuši 35,12% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 35,89% iedzīvotāju. Pilnībā vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars nedaudz pārsniedz tikai pirmo poti saņēmušo īpatsvaru, jo J&J vakcīnai nepieciešama tikai viena deva, pēc kuras cilvēks uzskatāms par pilnībā vakcinētu.

Lietošanai Eiropas Savienībā līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un J&J jeb Janssen.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

pievienota 5.-8.rindkopa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas