Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vakcinēšanai Latgalē izmantos arī mobilos busiņus

Lai mēģinātu panākt Latgales iedzīvotāju aktīvāku vakcinēšanos pret Covid-19, plānots izmantot arī mobilos busiņus, otrdien žurnālistiem pastāstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Līdz šim vairākās Latgales vietās sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) organizētas mobilās teltis. Taču turpmāk procesā plānots iesaistīt arī mobilos busiņus, aptverot grūtāk sasniedzamās vietas. Arī šis pakalpojums tiks nodrošināts sadarbībā ar NBS.

Vakcinēšanas projekta pārstāvji, tiekoties ar vietējām pašvaldībām, plāno sagatavot mobilās telts un busiņa darba laika grafiku maijam un jūnijam.

Tāpat paredzēts ar vietējo mediju un pašvaldību palīdzību vairāk motivēt iedzīvotājus vakcinēties. Juhņēviča arī stāstīja, ka nākamā informatīvā kampaņa arī norisināsies nacionālajā līmenī, taču tā tiks adaptēta un individualizēta atšķirībā no reģiona.

Savukārt AS "Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa uzsvēra, ka Latgales seniorus nepieciešams uzrunāt viņu dzimtajā valodā, pieaicinot arī viedokļu līderus. Liela nozīme darbā ar senioriem ir arī ģimenes ārstiem, uzskata viņa.

Jau ziņots, ka pašlaik Latgalē un Zemgalē vakcinēšanas pret Covid-19 aptvere ir zemāka par Latvijas vidējo rādītāju, un Latgalē tā ir zemākā.

Lai motivētu Latgales iedzīvotājus potēties, sadarbībā ar vietējām pašvaldībām maijā un jūnijā tiek organizēti mobilie vakcinācijas punkti.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas