Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valdība lemj līdz 2023.gadam paaugstināt sociālā darba speciālistu profesionalitāti

Valdība atbalsta Labklājības ministrijas (LM) ieceri ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu palīdzību līdz 2023.gadam paaugstināt pašvaldību sociālo dienestu un citu sociālo darbinieku profesionalitāti.

Profesionalitāti plānots celt tiem darbiniekiem, kuri ikdienā strādā ar sociālā riska situācijā esošiem cilvēkiem - sociālo dienestu klientiem.

LM norāda, ka, paaugstinot sociālo darba speciālistu profesionālo kompetenci, uzlabosies sociālā darba kvalitāte, kā arī sociālā darba speciālistu spējas efektīvi, mērķēti un vispusīgi sniegt atbalstu sociālo dienestu klientiem. Savukārt, pilnveidojot pašvaldību sociālo dienestu prakses standartu un izstrādājot vadības kvalitātes principus, tiks veidota vienota izpratne par sociālo dienestu darba organizāciju.

Pasākuma laikā nodrošinās līdzfinansējumu profesionālās kompetences pilnveides un supervīzijas veikšanai pašvaldību sociālo dienestu un citu pašvaldības izveidoto sociālā pakalpojuma sniedzēju sociālā darba speciālistiem. Izstrādās metodikas darbam ar aktuālajām sociālo dienestu mērķgrupām, ietverot sociālo darbinieku apmācības, starpinstitucionālās un starpprofesionālās sadarbības mehānismu izstrādi, sociālā darba prakses slodzes kritēriju un rezultatīvo rādītāju, kā arī atalgojuma noteikšanas sistēmas izstrādi.

Papildus pasākuma laikā LM īstenos trīs pilotprojektus - pašvaldību sociālo darbinieku apmācība metodiku ieviešanai darbā, pašvaldību sociālo dienestu vadības kvalitātes modeļa izstrāde un ieviešana, kā arī attīstīts sociālais darbs kopienā.

Kopumā paredzēts, ka līdz 2023.gadam savu profesionālo kvalifikāciju būs pilnveidojuši 1400 sociālā darba speciālisti. Savukārt 2000 sociālā darba speciālistu būs pilnveidojuši savu profesionālo kompetenci un saņēmuši supervīzijas.

Minēto aktivitāšu īstenošanai kopējais finansējums ir 8,52 miljoni eiro, tajā skaitā ESF finansējums - 7,24 miljoni eiro un valsts budžeta finansējums - 1,2 miljoni eiro.

2013.gadā republikas pilsētu un novadu pašvaldību sociālajos dienestos un to struktūrvienībās strādāja 1995 sociālā darba speciālisti, no kuriem 44% jeb 879 sociālā darba speciālisti 2013.gadā nav cēluši profesionālo kvalifikāciju. Savukārt 32% jeb 638 sociālā darba speciālisti nav piedalījušies supervīzijas pasākumos.

LM norāda, ka, ņemot vērā, ka profesionālās kompetences celšana un supervīzija ir neatņemamas profesionāla sociālā darba nodrošināšanas un neizdegšanas komponentes, atbalsts šīm darbībām ir vitāli nepieciešams sociālā pakalpojuma uzlabošanai.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas