Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Valmieras deputāts rosina sodīt par atkailināšanos sabiedriskā vietā

Karstais laiks nevar būt kā arguments neaizsegt ķermeņa augšējo daļu sabiedriskā vietā, tāpēc Valmieras domes deputāts Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība) vērsies domē ar iesniegumu lai sodītu šos cilvēkus.

Deputātam R.Naudiņam punktu šādai necieņai pret apkārtējiem pielicis kāds vīrs, kas atradies tirdzniecības centrā ar neapsegtu ķermeņa augšējo daļu, turēja rokās T-kreklu, bet uz labās rokas rēgojies Staļina portreta tetovējums. «Man nav pieņemami, ka šādi neapģērbti ērmi vazājas pa Valmieru un demonstrē savus tetovējumus,» uzsver R.Naudiņš.

Deputāts ierosinājis Valmieras pilsētas saistošajos noteikumos noteikt, ka šāda atkailināta ķermeņa demonstrēšana turpmāk būtu sodāma. Sūdzības esot saņemtas par cilvēkiem, kas ar neaizsegtu ķermeņa augšējo daļu atrodas sabiedriskajā transportā, veikalos un skvēros.

«Šāda puskaila cilvēka atrašanās sabiedriskā vietā īpaši aizskaroša ir sievietēm, bet bērniem rada nepareizu priekšstatu par apģērba nēsāšanas kultūru,» saka R.Naudiņš.

Valmieras mērs Inesis Boķis (TP) iesniegumu vēl nav lasījis, bet atzīst, ka jautājums jāpētot juristiem. «Es uzskatu, ka vajag atļaut sēdēt zālienos, un arī no tā, ja kāds staigā bez krekla, diez vai citiem nāk ģībiens. Varbūt nevajadzētu tādā izskatā braukt sabiedriskajā transportā. Ja cilvēks bez krekla ir atsēdies uz soliņa un nevienam netraucē, kas tur slikts? Tāpat jāizpēta, vai veikala iekšpusē mūsu policisti vipār drīkstētu iejaukties – tā ir privāta teritorija. Ja nu viņi kāda veikala vietā ierīko laukumu un spēlē pludmales volejbolu, tad tur visi staigās puspliki,» pieļāva I.Boķis.

Viņaprāt, sabiedriskās kārtības noteikumos viss, kas atļauts un kas aizliegts, ir jau pateikts. Tomēr mērs sava kolēģa iesniegumu nodos speciālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas