Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valsts kontrole: LGS izmaksu segšana pērn būtu bijusi iespējama bez pamatkapitāla palielināšanas

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgās VAS Latvijas gaisa satiksmes (LGS) izmaksu segšana pērn būtu bijusi iespējama arī ar pašas kompānijas līdzekļiem - bez sešu miljonu eiro pamatkapitāla palielināšanas, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Vienlaikus starpziņojumā par ieguldījumiem Satiksmes ministrijas aviācijas nozares kapitālsabiedrībās Covid-19 krīzes seku mazināšanai Valsts kontrole uzsvērusi, ka pagājušā gada pavasarī, sākoties Covid-19 pandēmijai, iepriekš minētais fakts nebija precīzi prognozējams.

Revīzijā konstatētais liecina, ka 2020.gada martā, pieprasot palielināt pamatkapitālu, Latvijas gaisa satiksme ir ievērojusi piesardzības principu, balstījusies uz pesimistiskāko scenāriju attiecībā uz prognozējamo notikumu attīstību un aprēķinājusi, ka līdz 2020.gada beigām būs nepieciešami papildu finanšu līdzekļi sešu miljonu eiro apmērā.

Piesardzīgās sākotnējās prognozes, neplānoto ienākumu un kompānijas vadības veikto naudas plūsmas optimizācijas pasākumu rezultātā Latvijas gaisa satiksmes pagājušā gada faktiskā naudas plūsma ir izrādījusies labāka, nekā sākotnēji plānots, un 2020.gada beigās uzņēmuma naudas līdzekļu atlikums bija 9,6 miljoni eiro.

Tāpat revīzijā konstatētais liecina, ka faktiski nepastāv jautājums par to, vai Latvijas gaisa satiksmes darbība ir atbalstāma no valsts puses krīzes situācijā, jo valstij jānodrošina Latvijas valsts drošības interešu īstenošana, ko tai skaitā veic arī Latvijas gaisa satiksme.

Valsts kontrole starpziņojumā paudusi, ka, lai arī tiek sagaidīts, ka šajā gadā situācija nedaudz uzlabosies, Latvijas gaisa satiksme prognozē, ka arī 2021.gadā turpinās ciest zaudējumus. Saskaņā ar uzņēmuma teikto, 2021.gadā valsts doto uzdevumu izpilde tiks nodrošināta ar valsts piešķirtajiem un Latvijas gaisa satiksmes rīcībā esošajiem naudas līdzekļiem.

Kā ziņots, Latvijas gaisa satiksme pagājušajā gadā saņēma sešu miljonu eiro atbalstu no valsts pamatkapitāla palielināšanai, uzņēmuma pamatkapitālam pēc palielināšanas sasniedzot 28,766 miljonus eiro.

Latvijas gaisa satiksmes apgrozījums 2019.gadā bija 30,764 miljoni eiro, bet peļņa - 2,457 miljoni eiro, liecina informācija Firmas.lv.

Latvijas gaisa satiksme ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas