Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Valsts prezidents nedēļas beigās vizītē apmeklēs Poliju

Vizītes laikā A.Bērziņš tiksies ar Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski, premjerministru Donaldu Tusku, apmeklēs Varšavas universitāti, bet Krakovā atklās Latvijas goda konsulātu.
Valsts prezidents Andris Bērziņš laikā no 16. līdz 18.februārim darba vizītē apmeklēs Poliju.

16.februārī Valsts prezidentam paredzētas divpusējās tikšanās ar B.omorovski, kuras laikā paredzēts pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības.

A.Bērziņš apmeklēs Varšavas universitātes Polonistikas fakultāti, kur tiksies ar Varšavas universitātes un Poznaņas universitātes Baltistikas katedru pasniedzējiem un studentiem, kā arī ar Latvijas studentiem, kas mācās Varšavas universitātē. Šī ir viena no nedaudzajām Eiropas augstskolām, kur iespējams studēt latviešu valodu.

Paredzēts, ka Polijas Kultūras un Nacionālā mantojuma ministrs Bogdans Zdrojevskis Valsts prezidentam nodos kultūras vērtības, kas II Pasaules kara rezultātā nonāca Polijas teritorijā. Tie būs Hansa Meiera 1596.gadā darināti vēlīnās renesanses septiņu žuburu bronzas svečturi, kas paredzēti Svētā Pētera luterāņu baznīcai Rīgā un Tobiasa Heintzes, Kurzemes hercogistes galma galdnieka, 1617.gadā darināta inkrustēta ozolkoka lasāmpults no Jelgavas Svētās Trīsvienības luterāņu baznīcas (no Jelgavas muzeja krājumiem).

17.februārī Valsts prezidentam paredzēta tikšanās ar Polijas premjerministru D.Tusku, kuras laikā pārrunās abu valstu ekonomisko sadarbību.

Savukārt pēcpusdienā Valsts prezidents ieradīsies Krakovā, kurā atklās Latvijas goda konsulātu Krakovā. Vienlaikus ar Valsts prezidenta vizīti Krakovā notiks biznesa forums, kurā piedalīsies Latgales pašvaldību un uzņēmuma pārstāvji.

Vizītes noslēgumā, 18.februārī, Valsts prezidents Latvijas vēstniecībā Varšavā piedalīsies tautas nobalsošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas