Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VARAM: Līdz notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās dienai Lembergs var turpināt saņemt atalgojumu

Līdz notiesājoša sprieduma spēkā stāšanās dienai Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) var turpināt saņemt atalgojumu, aģentūrai LETA skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Lembergam tiesības ieņemt noteiktus amatus tika liegtas ar pieņemtajiem lēmumiem kriminālprocesā. Attiecīgi šajā laikā priekšsēdētāja amatu amatpersonai ieņemt ir liegts. Šos pienākumus pilda priekšsēdētāja vietnieks, skaidroja VARAM.

Savukārt deputāta pilnvaras pirms termiņa izbeidzas ar dienu, kad likumīgā spēkā stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums vai deputāts likumā noteiktajā kārtībā atzīts par rīcības nespējīgu. Šāds spriedums vēl nav stājies spēkā, tādēļ atalgojumu Lembergs ir tiesīgs saņemt normatīvajos aktos un domes noteiktā kārtībā.

LETA jau vēstīja, ka 22.februārī Rīgas apgabaltiesa Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu.

Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo tiesa lēma līdz šim spēkā esošos drošības līdzekļus atcelt. Cietumsoda izciešanas laikā tiesa gan nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā 2007. un 2008.gadā. Lembergs toreiz pēc aizturēšanas apcietinājumā atradās no 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam, bet mājas arestā - no 10.jūlija līdz 2008.gada 22.februārim.

Neraugoties uz to, partijas Latvijai un Ventspilij valdes sēdē nolemts, ka arī šajās pašvaldību vēlēšanās Aivars Lembergs būs Latvijai un Ventspilij saraksta pirmais numurs un Ventspils pilsētas mēra amata kandidāts, aģentūru LETA informēja partijas valde.

Pēc pirmās instances tiesas sprieduma, ar kuru Lembergs atzīts par vainīgu virknē noziegumu un viņš atkal nonācis apcietinājumā, Latvijai un Ventspilij valde ir izplatījusi paziņojumu, kurā tiesas spriedumu vērtē kā politisku izrēķināšanos ar partijas valdes locekli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas