Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VDI direktora pienākumu izpildītāju Lūsi ieceļ direktora amatā

Otrdien valdība vienojās pārcelt līdzšinējo Valsts darba inspekcijas (VDI) direktora vietnieku un direktora pienākumu izpildītāju Renāru Lūsi VDI direktora amatā, informēja Labklājības ministrija (LM).

LM skaidroja, ka pārcelšana notiek saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 11.panta trešo daļu un 37.panta pirmo un trešo daļu labas pārvaldības nodrošināšanai valsts interesēs, kā arī, lai nodrošinātu racionālu un kvalitatīvu Valsts darba inspekcijas funkciju izpildi, un, ņemot vērā R.Lūša atbilstību VDI direktora amatam izvirzītajām prasībām.

R.Lūsim ir akadēmiskā augstākā izglītība un profesionālā augstākā izglītība. Pirms savas profesionālās darbības uzsākšanas VDI, R.Lūsis ir bijis ilggadējs LM Darba departamenta direktora vietnieks un Darba aizsardzības politikas nodaļas vadītājs.

R.Lūsim ir ilggadēja pieredze starptautiskos sadarbības jautājumos dažādās Eiropas Savienības līmeņa komitejās un projektos kā Latvijā, tā arī citās valstīs ar Labklājības ministrijas un Valsts darba inspekcijas kompetenci saistītajās darba apstākļu uzlabošanas jomās.

R.Lūsis VDI direktora vietas izpildītāja pienākumus pildīja kopš 2011.gada 14.februāra.

LM uzsvēra, ka pagājušā gada otrajā pusē diskutētā un rosinātā triju inspekciju apvienošana nenotiks. VDI turpinās darbu kā līdz šim, savukārt uz esošās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bāzes, pievienojot šobrīd LM esošo sociālo pakalpojumu sniedzēju kvalitātes kontroles funkciju, plānots veidot LM pakļautībā esošu neatkarīgu institūciju. LM skaidroja, ka šobrīd šīs institūcijas izveide ir plānošanas stadijā. Lēmumu par tās izveidi pieņems valdība un provizoriskais jaunās institūcijas darbības uzsākšanas laiks ir 2013.gada 1.janvāris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas